Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Ny partnerskabsaftale skal styrke modebranchen

Regeringen og Vækstforum Hovedstaden er enige om at styrke samarbejdet om indsatsen for vækst og erhvervsudvikling i københavnsområdet og vil i den forbindelse også støtte modebranchen.
Regeringen og Vækstforum Hovedstaden er enige om at styrke samarbejdet om indsatsen for vækst og erhvervsudvikling i københavnsområdet og vil i den forbindelse også støtte modebranchen.

Med aftalen investeres der blandt andet i en ny strategisk satsning på design og mode. Der etableres derfor et partnerskab inden for mode og design med deltagelse af Dansk Design Center, INDEX:Award og Danish Fashion Institute. Staten og Vækstforum Hovedstaden samt andre offentlige og private aktører bidrager til finansieringen. Partnerskabet skal understøtte vækstpotentialet i dansk design og mode.

”Mode og design er blandt de områder, der er med til at trække væksten og sætte hovedstaden på verdenskortet. Her etablerer vi et partnerskab mellem staten og Vækstforum Hovedstaden. Ved at samle kræfterne for-venter jeg, at vi kan hjælpe flere virksomheder med at se vækstmuligheder i at anvende design, nye materialer og nye teknologier,” siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i en pressemeddelelse.

For at sikre en stabil driftsfinansiering afsætter Vækstforum Hovedstaden fem millioner kroner årligt i 2015-2017, der sammen med statslige midler på området skal udmøntes i en fælles resultatkontrakt, med klare mål for resultat- og vækstskabelsen. Partnerskabet skal ses som en del af en større indsats i regionen, og aktiviteterne skal derfor koordineres med indsatserne under klyngeorganisationen ”Innovationsnetværket Livsstil – Bolig og Beklædning” og andre som for eksempel Dansk Arkitektur Center.

Læs hele meddelelsen fra Erhvervs- og Vækstministeriet HER.