Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

Gucci-chefer stopper

Administrerende direktør Patrizio di Marco, og den kreative direktør Frida Giannini forlader luksushuset.
Administrerende direktør Patrizio di Marco, og den kreative direktør Frida Giannini forlader luksushuset.

Efter seks år i spidsen for Gucci siger Patrizio di Marco nu farvel til modehuset, og det samme gør husets kreative direktør Frida Giannini. Det oplyser Guccis moderselskab Kering i en pressemeddelelse.

Mens det endnu er uklart, hvem der overtager posten som kreativ direktør for Gucci efter Frida Giannini, så er Patrizio Di Marcos afløser allerede fundet.

Den nye mand på posten som administrerende direktør bliver hentet i egne rækker. Marco Bizzarri, der har arbejdet i Kering-koncernen siden 2005, forlader sin nuværende stilling som øverste chef for Kerings ‘Luxury – Couture & Leather Goods’-division. Hos Kering har han desuden tidligere været administrerende direktør for både Stella McCartney og Bottega Veneta.

LÆS OGSÅ: ”Kering udlover grønne stipendier”

”Jeg har virkelig nydt at arbejde med Patrizio igennem årene. De store præstationer, som Gucci har opnået i hans tid, står som et bevis på hans succes. Hans strategiske vision, lidenskab, engagement og karisma var nøglen til at bringe Gucci derhen, hvor det er i dag,” siger François-Henri Pinault, bestyrelsesformand og administrerende direktør for Kering.

Det bliver i øvrigt netop Pinault, der midlertidigt vil overtage rollen som chef for Kerings ‘Luxury – Couture & Leather Goods’-division indtil Bizzarris permanente afløser er fundet.

Patrizio di Marco overlader allerede chefstolen til Bizzarri ved årsskiftet, mens Frida Giannini bliver siddende i sin position indtil hun har fremvist Guccis AW 15-kollektion i slutningen februar.