Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Eva Kruse: Fremtidens tøj er lavet af tang og mælk

I fremtiden kan tøjindustrien og fødevareindustrien hjælpe hinanden i en bæredygtig retning. Når moden bliver lavet af fx restprodukter kan arealer med bomuld bruges til at producere fødevarer til verdens voksende befolkning.
I fremtiden kan tøjindustrien og fødevareindustrien hjælpe hinanden i en bæredygtig retning. Når moden bliver lavet af fx restprodukter kan arealer med bomuld bruges til at producere fødevarer til verdens voksende befolkning.

Sneakers af fiskeskind, en top af mælk og en hel kollektion af træ. Fremtidens tøjmarked kan meget vel bestå af restprodukter fra blandt andet fødevareindustrien. Det fortæller Eva Kruse, der er administrerende direktør i Danish Fashion Institute:

”Vi skal selvfølgelig brødføde jordens befolkning, før vi laver tøj til os selv. Derfor fokuserer vi på at lave tøj ud af restprodukter fra landbruget og fødevareindustrien, så vi kan skære ned på de store arealer, der i dag bliver brugt til at dyrke bomuld. Ethvert organisk materiale kan blive til fibre og dermed også tekstil.”

Eva Kruse var en af talerne ved en konference om bioøkonomi, som blev afholdt af Landbrug & Fødevarer tidligere på ugen. Her talte repræsentanter fra en række virksomheder i den danske fødevareklynge om fremtidens potentiale i bioøkonomi, der er meget andet end bioenergi, som hidtil har løbet med store dele af dagsordenen. Det skriver Landbrug & Fødevarers webmedie Foodculture.dk.

LÆS OGSÅ: ”Se film om fremtidens mode: Tech, genbrug og bakterier”

Klima- og Energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) var også på talerstolen under konferencen, og understregede det store globale potentiale i, at danske virksomheder kan være med til at udvikle ressourceeffektive løsninger inden for bioøkonomien:

”Der er et enormt potentiale for bioøkonomien og biobaserede produkter, der vil skabe nye job hele vejen igennem værdikæden. Vi er foran på mange områder, fordi vi har haft fokus på en effektiv produktion længe, men mange andre lande forfølger vores ledende markedsførende position.”

Læs mere om bioøkonomi og se et kort videointerview med henholdsvis Eva Kruse og adm. direktør for DC Ingredients Jan Boeg Hansen HER (eksternt link).

Kilde: Foodculture.dk.