Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Dansk Detail: Sådan bliver årets julehandel

Ifølge Dansk Details seneste undersøgelse forventer knap to ud af tre detailhandlende en bedre eller lige så god julehandel som sidste år.
Ifølge Dansk Details seneste undersøgelse forventer knap to ud af tre detailhandlende en bedre eller lige så god julehandel som sidste år.

Resultaterne af undersøgelsen om forventningerne til dette års julehandel viser nærmere bestemt, at 29,24 forventer en stigende omsætning i december måned imens 33,33 procent forventer den samme omsætning som i 2013.

“Vi har oplevet meget store svingninger endda fra måned til måned. Derfor er der stadig en ret stor gruppe af butikkerne, der forventer en ringere julehandel i år end sidste år,” forklarer Jens Birkeholm, der er direktør i Dansk Detail til FashionForum.

Store geografiske forskelle

Besvarelserne i Dansk Details undersøgelse er anonymiserede. Derfor kan Jens Birkeholm ikke med udgangspunkt i undersøgelsen udtale sig om, hvordan de handlendes tillid til detailhandlen fordeler sig i landet. Dog er det hans vurdering, at der generelt er mere tro på en berigende decemberhandel i de byer, hvor huspriserne er ved at komme godt opad igen.

“Det er klart, at de højere huspriser i København og Aarhus – og til dels også en by som Aalborg – også afspejles i de handelsdrivendes forventninger til julehandlen. Ser vi på landsplan, er der dog flest, der ender med at mene, at vi nok får samme omsætning som sidste år, siger han.

Han fremhæver det dog som noget nyt og positivt, at der i alt er flest i undersøgelsen, der forventer status quo eller fremgang.

LÆS OGSÅ: “Syv gode råd. Sådan bliver din webbutik klar til julehandlen”

Jens Birkeholm mener, at det, der skal til, er, at forbrugerne kommer ud af den forskrækkelse, krisen har givet mange.

“Det handler helt basalt om menneskelig psykologi. Efter bankerne har strammet kreditskruen, er der faktisk grund til at turde svinge Dankortet lidt mere,” siger han.

Der ud over håber han, at forbrugerne ikke brænder hele julebudgettet af på decemberrejser til nogle af de populære shoppedestnationer som London og New York.