Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

IC Group fortsætter fremgangen

Modevirksomheden fortsætter takterne fra årsregnskabet med mindre fremgang i både top og bund af det netop offentliggjorte kvartalsregnskab.
Modevirksomheden fortsætter takterne fra årsregnskabet med mindre fremgang i både top og bund af det netop offentliggjorte kvartalsregnskab.

IC Group har i første kvartal af det forskudte regnskabsår øget omsætningen med 10 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. I alt endte omsætningen på 828 millioner kroner.

Resultatet af primær drift (EBIT) viste også en lille fremgang fra 138 millioner kroner sidste år til 141 millioner kroner i år.

LÆS OGSÅ: ”IC Companys fejrer fremgang med navneskift”

Det er nok en gang virksomhedens tre premium-brands – Tiger of Sweden, By Malene Birger og Peak Performance – der trækker læsset i IC Group med en omsætningsstigning på 7 procent (lokal valuta), hvilket ”mere end opvejede et fald i omsætningen i ikke-kerneforretningen på 17 procent,” som der står i regnskabet.

Ikke-kerneforretningen består af Designers Remix og Saint Tropez, og årsagen til faldet i omsætningen skyldes udviklingen hos Saint Tropez, hvor især engrossalget faldt på grund af nedgang i ordrer fra Companys-butikkerne, skriver IC Group.

Ledelsen sender samtidig et klart signal om, at forretningen er på rette kurs, idet de skriver i regnskabsmeddelelsen, at man regner med ekstraordinært at udlodde 100 millioner kroner til aktionærerne i andet kvartal.

IC Group er en af Nordens største modevirksomheder med en omsætning på 2,6 milliarder kroner og mere end 1.000 medarbejdere. Deres brands sælges gennem ca. 240 retail- og franchisebutikker, og der er over 4.300 distributører i mere end 25 lande.