Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

IC Group anklages for prissnyd af tidligere franchisetager

En tidligere franchisetager har meldt IC Group til Konkurrencestyrelsen for diktat af priserne. IC Group kalder anklagerne ”alvorlige”, men er ikke blevet kontaktet af hverken franchisetageren eller myndighederne.
En tidligere franchisetager har meldt IC Group til Konkurrencestyrelsen for diktat af priserne. IC Group kalder anklagerne ”alvorlige”, men er ikke blevet kontaktet af hverken franchisetageren eller myndighederne.

IC Group blev mandag anmeldt til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at køre med faste udsalgspriser og dermed potentielt overtræde konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser. Det skriver Business.dk.

Administrerende direktør for IC Group Mads Ryder kalder overfor FashionForum anklagerne ”alvorlige”, men hæfter sig på nuværende tidspunkt ved, at hverken han eller IC Group har modtaget henvendelse fra franchisetageren eller myndighederne.

”Jeg har ikke set sagen, men er blot blevet kontaktet af en journalist (fra Berlingske Business, red.). Når kilden er en journalist, så er min kommentar indtil videre, at først når sagen lander i vores virksomhed, så vil vi forholde os til det,” siger Mads Ryder til FashionForum.

Han kan af samme grund ikke sige, hvad der skal ske fremadrettet.

Vi kan ikke gøre noget lige nu, for vi er ikke blevet kontaktet af myndighederne endnu. Man kan blive anklaget for alt muligt, men det må være myndighederne, der skal rejse en eventuel sag og ikke en kilde, der henvender sig til en journalist, som så tager fat i mig. Jeg er nødt til at få præsenteret fakta, før jeg kan beskæftige mig med det,” siger Mads Ryder.

Walsø Tøj: Vi måtte ikke sætte priserne ned

Anmeldelsen er indgivet af en nu forhenværende franchisetager, Walsø Tøj ApS, som i en årrække har drevet fem Companys-butikker på Sjælland udelukkende med salg af IC Groups tøjmærker Designers Remix og Tiger of Sweden samt de nu frasolgte mærker InWear, Matinique, Part Two og Soaked in Luxury.

”Vi måtte ikke sætte priserne ned i Companys-butikkerne uden for udsalgsperioderne eller uden for perioder med mid season sales. Hvis vi lavede rabat på alt i hele butikken og markedsførte det uden for disse perioder, så faldt hammeren. Vi kunne heller ikke køre med rabat på udvalgte modeller. Vi fik eksempelvis også nej til at lave en annonce med 20 procent på alle varer i en af vores Companys-butikker. Og det er ikke den eneste gang, at de har sagt til os, at vi ikke måtte køre med rabat. Vi har dokumentation for, at det har stået på i en treårig periode,” siger direktør i Walsø Tøj Thomas Walsø Christensen til Business.dk.