Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Navne, Udland

H&M-formand modtager FNs humanitære pris

H&Ms bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør Stefan Persson har modtaget FNs humanitære pris, Humanitarian of the Year Award.
H&Ms bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør Stefan Persson har modtaget FNs humanitære pris, Humanitarian of the Year Award.

Ved et arrangement i New York modtog H&Ms bestyrelsesformand Stefan Persson FNs pris Humanitarian of the Year. Prisuddelingen skete i forbindelse med FNs 69 års jubilæum, der løb af stablen den 29. oktober.

Præsidenten for FN-forbundet i New York Abid Qureshi begrunder valget af Stefan Persson med hans sociale entreprenørskab, kamp for ligestilling og styrkelse af kvinders rettigheder og vilkår.

H&M har siden 1947 fokuseret på ligestilling, og 77 procent af deres mere end 11.6000 medarbejdere er derfor kvinder. Derudover beskæftiger H&M mere end en million kvinder i den asiatiske tekstilindustri med langsitet og positiv udvikling for øje. H&Ms non-profit organisation H&M Conscious Foundation har desuden et samarbejde kørende med den humanitære organisation CARE, der ligeledes søger at styrke ligestilling i verdens fattigste samfund.

LÆS OGSÅ: H&M lægger pres på regeringen i Bangladesh

Om H&Ms bæredygtige arbejde siger Stefan Person, at det er investering mod varige forbedringer for ligestilling.

”Vi er meget taknemlige og beærede over, at FN-forbundet i New York har valgt at anerkende H&M’s arbejde med at styrke kvinders rettigheder og vilkår. Ved at investere i kvinders økonomiske uafhængighed kan vi forbedre levevilkårene for individer og familier, vi kan bekæmpe fattigdom og skabe positiv udvikling i lokalsamfundene. Dette arbejde hjælper ikke kun kvinder her og nu, men skaber også langvarige, positive forandringer,” siger Stefan Persson i en pressemeddelelse.

Foruden Stefan Persson blev UN Womens administrerende direktør Phumzile Mlambo-Ngcuka også tildelt den humanitære pris.