Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Dansk design på danske politikere

Forfatteren bag bogen, Lotte Freddie, er dog overrasket over, at nogle firmaer ikke har ville låne tøj ud til projektet af frygt for at blive associeret med bestemte politikere.
Forfatteren bag bogen, Lotte Freddie, er dog overrasket over, at nogle firmaer ikke har ville låne tøj ud til projektet af frygt for at blive associeret med bestemte politikere.

For at fremhæve danske designere har 25 danske politikere stillet op for at promovere i en række danske brands’ tøj. Resultatet kan ses i bogen “Magt og mode”, der udkom på forlaget Historia i dag.

Polikerne er blevet stylet af Folketingets stylist, Pari Khadem, der også er idekvinden bag bogen. De medfølgende tekster er skrevet af den erfarne modejournalist Lotte Freddie. Og hun er meget pikeret over, der var mærker, der ikke ønskede at være med i projektet af frygt for at blive associeret med bestemte politikere eller politik overhovedet.

”Dér står Danmarks fremmeste politikere og vil støtte dansk design og så er der nogle, man ikke vil låne sit tøj ud til. Jeg er så forarget over det. Det er da helt enestående, at vores folkevalgte på den måde er villige til at stille op og promovere dansk tøj, sko og smykker. Jeg tror ikke, noget tilsvarende er sket andre steder i verden. Og så er der nogle mærker, der siger nej. Det er efter min mening meget uforskammet,” siger Lotte Freddie til FashionForum.

Ud over, at Lotte Freddie finder det uforskammet at sige nej tak til politikernes ønske om at hjælpe dansk design, synes hun også, det er uklogt.

”Det er en afsindig flot bog,  hvor de designere, der er med, nu får mulighed for at promovere deres design. Teksten er også på engelsk, så man kan bruge den som gave til udenlandske kunder,” uddyber Lotte Freddie om bogen, der har coffee table-format.

Hun hæfter sig ved, at der har været en generel velvilje fra hele det politiske spektrum – samt fra både mandlige og kvindelige politikere.

“Fra Pia Kjærsgård til Rosa Lund er alle stillet op. Dansk mode er virkelig heldig, at de her politikere har ville gøre det her for dem,” slutter Lotte Freddie.

Blandt de medvirkende er: Margrethe Vestager (R), Pia Kjærsgaard (DF), Kristian Jensen (V), Lene Espersen (K), Pernille Rosenkrantz-Theil (S), Merete Riisager (LA), Ole Sohn (S) og Rosa Lund (Ø).

Politikerne er fotograferet af Elona Sjøgren. Du kan læse mere om bogen HER.