Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

LVMH topper luksusmarkedet

LVMH er verdens suverænt største luksusvareproducent med en omsætning, der er større end Richemont Groups, Kering Groups og Estée Lauders til sammen.
LVMH er verdens suverænt største luksusvareproducent med en omsætning, der er større end Richemont Groups, Kering Groups og Estée Lauders til sammen.

Finans.dk har sammensat en liste over verdens syv største luksusvareproducenter. Der er taget udgangspunkt i Euromonitors definition af luksusvarer med fokus på designertøj, tasker og tilbehør, smykker, ure, kosmetik og parfumer.

LÆS OGSÅ: ”Google og LVMH slutter fred”

Listens ubestridte nummer ét er konglomeratet LVMH Group, som har en omsætning på 217 milliarder kroner. Det franske modehus, der blandt andet råder over brands som Louis Vuitton, Fendi, Donna Karan, Loewe, Marc Jacobs, Céline, Bvlgari, TAG Heuer og Hublot, har et stort forspring ned til listens nummer to og tre.

På andenpladsen kommer schweiziske Richemont Group med en omsætning på 75,6 milliarder kroner efterfulgt af franske Kering med 72,6 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: ”Her er verdens mest værdifulde modebrand”

De øvrige på listen er som følger: 4. Estée Lauder Companies, 5. Luxottica Group S.p.A., 6. Swatch Group Ltd., 7. Chanel.

Salget af luksusvarer er steget uafbrudt de seneste 10 år til i alt 1,6 billioner kroner på verdensplan, og med stadig flere luksushungrende kinesere og vækst i øvrige dele af verden spås markedet at nå nye højder i de kommende år. Det skriver finans.dk.

Kilde: finans.dk