Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Navne

Knowledge Cotton Apparel får årets miljøpris for grøn herrekollektion

Knowledge Cotton Apparel, der har udviklet en kollektion, hvor der er fokus på miljøet hele vejen gennem produktionen, får Miljøministeriets CSR Environment-pris 2014.
Knowledge Cotton Apparel, der har udviklet en kollektion, hvor der er fokus på miljøet hele vejen gennem produktionen, får Miljøministeriets CSR Environment-pris 2014.

Det blev tøjproducenten Knowledge Cotton Apparel, der løb med Miljøministeriets CSR Environment-pris ved CSR Awards 2014 i Holstebro i aftes. Prisen blev givet for virksomhedens helstøbte tilgang til bæredygtighed.

“Tøjbranchen er en af de mest forurenende industrier i verden, og danskernes tøjforbrug sender hvert år en regning videre til miljøet på mere end tre milliarder kroner. Vi skal have presset på miljøet ned. Knowledge Cotton Apparel går foran med et godt eksempel, fordi de tager hensyn til miljøet i alle dele af produktionen lige fra at lave jakker af plasticflasker, til at alle fabrikker er miljøcertificerede. Forhåbentlig kan virksomheden inspirere flere til at tænke bæredygtighed ind i forretningen,” siger miljøminister Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: “Dansk tøjmærke nomineret til CSR-pris”

Knowledge Cotton Apparel har siden 1990’erne arbejdet med at producere tøj af økologiske råvarer, men tænker også bæredygtighed ind i andre dele af produktionen, for eksempel ved at insistere på, at alle leverandører skal være miljøcertificerede og kun bruge økologisk bomuld til at producere deres tøj.

Juryen bag CSR Environment-prisen har lagt vægt på, at Knowledge Cotton Apparels tilgang til tøjproduktion og markedsføring er med til at skabe miljøbevidste og kritiske forbrugere.

Virksomheden Knowledge Cotton Apparel er placeret i Herning og tøjet kan blandt andet købes på nettet.

LÆS OGSÅ: “KnowledgeCotton Apparel åbner pop-up shop i Magasin”

Juryen bestod af Michael Søgaard Jørgensen, lektor på Center for Design, Innovation og Bæredygtig Omstilling ved Aalborg Universitet, Karin Klitgaard, miljøpolitisk chef i Dansk Industri og Christian Ege, Sekretariatsleder, Det Økologiske Råd.

CSR Awards er en del af regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar 2012-2015 ’Ansvarlig Vækst’. De virksomheder, som har arbejdet målrettet med nye, ambitiøse tiltag inden for innovation, produktivitet, socialt ansvar, bæredygtighed og menneskerettigheder – også kaldet “Corporate Social Responsibility” (CSR) – er de seneste to dage blevet hyldet ved en konference i Holstebro.

Læs mere om CSR Awards på www.csrfonden.dk.