Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Mark Kenly Domino Tan vinder DANSK Design Talent – Magasin Prisen

Uddannet Designer fra Designskolen i Kolding i 2011 og med yderligere studier på Royal College of Art i London var det Mark Kenly Domino Tan, der i går aftes kunne gå hjem fra Statens Museum for Kunst med checken på 500.000 kroner.
Uddannet Designer fra Designskolen i Kolding i 2011 og med yderligere studier på Royal College of Art i London var det Mark Kenly Domino Tan, der i går aftes kunne gå hjem fra Statens Museum for Kunst med checken på 500.000 kroner.

Kåringen af vinderen fandt sted ved en gallafest med 210 særligt indbudte gæster, heriblandt kendisser, meningsdannere og toppen af modebranchen.

De fire designtalenter, Freya Dalsjø, Kjetil Aas, Mark Kenly Domino Tan og Trine Lindegaard har de seneste måneder hver især skabt en mini-kollektion til hver deres musiker/gruppe med råd og vejledning fra hver deres etablerede modementor.

Designtalenternes fire kollektioner blev fremvist i form af modeshow, hvor hver af deres musikere optrådte til deres kollektion. Aftenen kulminerede med, at fondsbestyrelsesmedlem fra Magasin Fonden, Nina Wedell-Wedellsborg, afslørede vinderen.

Bling-bling og bastardmink

Herretøjsdesigneren Kjetil Aas, der udmærkede sig med en helstøbt, appetitlig og både tidløs og alsidig mini-kollektion til kunstneren Sivas, oplevede det som meget positivt at være med.

“Selv om jeg ikke vandt, har jeg fået utroligt meget ud af det. Alene den eksponering, jeg har fået, er utroligt meget værd. Det har også været inspirerende at arbejde sammen med Sivas, som er en meget behagelig person,” sagde Kjetil Aas til FashionForum umiddelbart efter showet.

Kjetil Aas oplevede også den faglige udfordring med at skulle gøre brug af pels som spændende:

“Jeg arbejder normalt ikke med pels, fordi jeg synes, at pels til herrer let kan komme til at se sådan lidt bling-bling ud. Derfor valgte jeg at bruge bastardmink og endda understrege forskellene i farverne med syningen,” forklarede han.

Meget glad for samarbejdet med mentoren

Trine Lindegaard syntes også, at deltagelsen i konkurrencen havde været meget givende, selvom hun ikke vandt konkurrencen.

”Jeg er for nylig kommet tilbage til Danmark efter at have opholdt mig i udlandet i mange år. Så det har været en fantastisk måde at komme tilbage og ind i cirkulation igen,” sagde hun til FashionForum.

Hun understregede også, hvor meget forholdet til hendes business-mentor, Christian Stadil, havde betydet for hende undervejs i konkurrencen, hvor hun skulle lave en mini-kollektion til rapperen Kidd.

Trine Lindegaard ville efter eget udsagn ikke selv have valgt at arbejde med pels. Men hun løste udfordringen ved at bruge sælskind. – Og derved både støtte grønlandske fangere og skabe et unikt design sammen med sine signatur-broderier. Det lykkedes hende dermed meget fint at indkapsle Kidds fler-nationale baggrund og samtidig skabe beklædning, der kan afkodes som en kontemporær fortolkning af danskheden som sådan.

“Nu skal hun ud og tjene penge”

Det lykkedes ikke inden redaktionens afslutning FashionForum at fange den fjerde deltager, Freya Dalsjø. Hun havde lavet en meget feminin, silkebaseret mini-kollektionen til divaen Coco fra gruppen Quadron.

Freya Dalsjøs mentor, Ivan Grundahl, havde imidlertid efter showet kun lovord til overs for hendes design og deres samarbejde. Han vurderede, at det kun er et spørgsmål om tid, før hun kommer til at blive en kommerciel såvel som en kreativ succes.

”Man kan ikke sidde i et kælderlokale og arbejde et helt liv. Nu skal hun ud og tjene penge på sine ting. Hun er dygtig, så det skal vi nok finde ud af,” sagde en glad og stolt Ivan Grundahl om sin design-protegé.

Sidste års deltagere mødtes inden gallaen

Anne Sofie Madsen, der vandt DANSK Design Talent – Magasin Prisen sidste år, er for nylig kommet hjem fra modeugen i Paris, hvor hun afholdt show. Ved årets kåringsfest fortalte hun FashionForum, at deltagerne fra sidste års konkurrence lige havde nået at mødes til en drink, inden aftenens gallafest.

Den gode, kollegiale stemning, der var at spore hos de fire konkurrenter i går aftes, hvor ikke alene vinderen oplevede kollegialitet og at have fået noget ud af konkurrencen, syntes således at være opstået allerede sidste år.

FashionForum bringer et interview med vinderen af DANSK Design Talent – Magasin Prinsen, Mark Kenly Domino Tan, senere i dag.