Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

John Galliano er tilbage på modescenen

Den skandaleombruste designer bliver ny kreativ direktør for Maison Martin Margiela.
Den skandaleombruste designer bliver ny kreativ direktør for Maison Martin Margiela.

Designeren John Galliano er bliver ny kreativ direktør for Masion Martin Margiela. Det skriver The Business of Fashion.

”Margiela er klar til en ny karismatisk, kreativ sjæl,” siger Renzo Rosso, der er formand for Only The Brave Group (OTB), som ejer Maison Martin Margiela til Business of Fashion.

”John Galliano er et af ​​de største, uomtvistelige talenter nogensinde. Jeg ser frem til hans tilbagevenden til at skabe den modedrøm, som kun han kan skabe, og ønsker, at han her finder sit nye hjem,” fortsætter Renzo Rosso.

Antisemitisk nedsmeltning i 2011

John Galliano har stået uden modehus og været persona non grata siden foråret 2011, hvor han blev fyret af Dior efter at have fornærmet gæster på en bar i Paris og råbt antisemitiske smædeord.

Scenen blev filmet og delt online, og pludselig kunne Galliano udskifte den internationale opmærksomhed for sine couture-kreationer med en fyreseddel, en dom for racisme og en bøde på 50.000 kroner.

Designeren har siden undskyldt adskillige gange og forklaret, at han var påvirket af både alkohol og medicin på den skæbnesvangre aften i Paris.

Nu er Galliano imidlertid tilbage på de internationale modedesigneres front row.

”Jeg kunne ikke være lykkeligere, for Maison Margiela, som fortjener en ny visionær leder, og for John Galliano, som er et talent ud over alle grænser. Jeg har altid troet på modige, uforudsigelige valg, og dette er ingen undtagelse,” siger Renzo Rosso til The Business of Fashion.

Galliano vil få det overordnede ansvar for Margielas designs inklusiv couture-delen og ready-to-wear. Hans debut bliver under modeugen i Paris til januar.

Kilde: The Business of Fashion