Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Bølgegang ved Zalandos entré på børsen

Da den tyske webshop Zalando åbnede på børsen i Frankfurt i går, var det med konfetti og en stigning på 14 procent. Men førstedagen sluttede skuffende med minimal fremgang.
Da den tyske webshop Zalando åbnede på børsen i Frankfurt i går, var det med konfetti og en stigning på 14 procent. Men førstedagen sluttede skuffende med minimal fremgang.

Da onlinegiganten Zalando debuterede på børsen i går, var der tale om den største tech-notering på børsen i Frankfurt, siden Deutsche Telekom blev børsnoteret i 2000.

Før introduktionen var Zalando værdisat til 40 milliarder kroner, og ved åbningen steg aktien med hele 14 procent., svarende til 5,6 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: ”Zalando vokser videre”

Men senere på dagen aftog den feststemning, som bogstaveligt talt blev skudt i gang med konfettikanoner på børsen om morgenen. Ifølge Dagbladet Børsen lå Zalando-aktien i et beskedent plus på 0,3 procent ved børsens lukning.

”Det tyder på, at man har presset citronen vel rigeligt, da man prissatte aktien. Der har været mange salgsordrer, så det tyder på, at mange af de investorer, man fik med om bord, har været interesseret i en kortsigtet gevinst, og ikke har haft tilstrækkelig tillid til langsigtet vækst,” siger Michael Borre, chefrådgiver i Nordea til Business.dk.

LÆS OGSÅ: ”Dansker vinder Zalando blogger award”

Forventningerne forud for noteringen i Frankfurt var store, fordi Zalando er vokset eksplosivt og er det selskab i Europa, som hurtigst har nået en milliard dollar i årlig omsætning. I august kunne Zalando præsentere et regnskab for årets første seks måneder med en bundlinje på 1,4 milliarder dollar, svarende til 8,2 milliarder kroner.

Kilder: Business.dk, Børsen.dk