Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Bangladesh øger sin globale eksport

Bangladesh vil øge sin globale eksport indenfor tekstil og beklædning med én procent inden 2020.
Bangladesh vil øge sin globale eksport indenfor tekstil og beklædning med én procent inden 2020.

Den nyeste HSBC handelsrapport vurderer, at Bangladeshs globale eksport indenfor tekstil og beklædning vil stige fra de nuværende 2,8 procent til 3,8 procent inden 2020. Bangladesh er i øjeblikket den næststørste eksportør af ready-to-wear beklædning, og 80 procent af Bangladeshs samlede eksport er ready-to.wear. Det skriver Fashionunited.com.

Allerede i de første fem måneder af 2014, øgede Bangladesh sin eksportværdi med 13 procent sammenlignet med en stigning på 11,7 procent i hele 2013. Over halvdelen af eksporten i 2013 gik til Europa, mens en tredjedel gik til USA.

Ifølge rapporten er USA, Tyskland og Storbritanien Bangladeshs største eksportpartnere, og det vil de forblive til 2030 på grund af Vestens store efterspørgsel på tekstiler og beklædning. At Kina, Indien, Korea og Indonesien ligeledes oplever stigende eksport, vil ikke ændre Bangladeshs fremtidige vækst.

Det har ellers været ventet, at importører ville reducere deres ordre fra Bangladesh på baggrund af de nylige fabriksulykker. Nye sikkerhedsstandarder har dog været med til at genetablere importørenes tro på Bangladeshs virke i tekstil og beklædningsproduktion.

Kilde: EPN.dk