Siden søndag har modemesserne CIFF og Vision været alene om fornøjelsen af indkøbernes selskab, men nu får Gallery-udstillerne lov til at lege med. I går slog Christian Gregersen nemlig dørene op i både Forum og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium men en god portion nye udstillere. Og når pladsen er trang i Forum, kræver det en udvidelse på den anden side af gaden.
Den personlige dialog er vejen frem
Selvom messeudvalget denne gang er blevet gevaldigt større, forventer Christian Gregersen ikke besøgsrekord, men spår til gengæld at flere udenlandske end danske indkøbere vil lægge vejen forbi messen. Noget som han de sidste to år har arbejde intensivt på.
I hans optik er nøglen til skattekisten nemlig den helt personlige dialog med den enkelte indkøber, hvis man ønsker at lokke dem hertil.
”Det er derfor, jeg har ansat folk fra 12 forskellige lande til at varetage de lande vi fokuserer på denne gang,” lyder det fra messedirektøren, der blandt andet har sat spotlight på lande som Rusland, Sverige, Finland, Norge, Benelux-regionen, UK, Nordfrankrig og Østeuropa.
Han fortsætter:
”Men de fleste folk kommer jo ikke hertil kun for at se Gallery eller CIFF. Folk kommer hertil for at opleve byen, så vi skal gøre mere ud af at sælge København og gøre dem interesserede i byen,” forklarer han.
International profil sikrer overlevelse
Gallery-direktøren lægger heller ikke skjul på, at han stort set ikke bruger nogen tid på at pleje de danske kunder. Idealet for ham er nemlig, at den danske modeuge skal erhverve sig en international profil.
”Vi kan ikke leve af danske besøgende på længere sigt, for vi får færre og færre danske butikker. Den eneste måde den københavnske modeuge kan udvikle sig på, det er ved at sælge ud af landet – ellers overlever vi ikke,” slutter messedirektøren af.