Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Pandoras topchef sagsøgt af aktionærer

Sagen om Pandoras kæmpe kursfald tilbage i 2011 vil skrive dansk retshistorie.
Sagen om Pandoras kæmpe kursfald tilbage i 2011 vil skrive dansk retshistorie.

Både Bagmandspolitiet, Finanstilsynet og fondsbørsen mener, at smykkekoncernen Pandoras ledelse bevidst fortiede vigtige oplysninger før et kæmpe kursfald for 12 mia. kr. i 2011.

Derfor går en række investorer nu ikke bare efter erstatning fra selskabet, men også efter topchef Allan Leighton i en sag uden fortilfælde i Danmark. Det skriver Berlingske Business.

”Pandora og Allen Leighton bliver sagsøgt, fordi de er forpligtet til at dække de tab, som vores klienter har haft på Pandora-aktien. Selskabet og ledelsen har ikke ageret retmæssigt,” udtaler Erik Bomans, partner i Deminor, der specialiserer sig i at føre erstatningssager mod børsnoterede selskaber og som repræsenterer sagsøgerne i sagen, til Berlingske Business.

Den første af sin slags i Danmark

Erstatningssagen er den første af sin slags i Danmark mod et børsnoteret selskab, hvor topchefen som person også bliver sagsøgt. Dermed er det en principiel sag, som vil blive fulgt med interesse både fra juridisk og forretningsmæssigt hold.

Bag erstatningskravet står 36 danske og internationale investorer, der har tabt millioner på Pandora-aktien, der som følge af ledelsens fortielser faldt 65 pct. på en enkelt dag i 2011.

Kilde: Business.dk