Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs

Digitalt: Køb dig til succes på Facebook

FashionForums sociale medieeksperter ser på hvilke marketing-tiltag der virker og hvilke tiltag, der ikke har nogen betydning på Facebook.
FashionForums sociale medieeksperter ser på hvilke marketing-tiltag der virker og hvilke tiltag, der ikke har nogen betydning på Facebook.

<img class="alignleft wp-image-23844" src="https://fashionforum.dk/wp-content/uploads/2014/07/OSXDaily-2014-07-16-kl.-12.51.43.jpg” alt=”OSXDaily 2014-07-16 kl. 12.51.43″ width=”32″ height=”31″ />Digital Works er et konsulentbureau, der uddanner virksomheder i at navigere i medielandskabet online. De hjælper virksomheder med alt inden for online salg og marketing, hvor der særligt arbejdes med e-mail marketing, content marketing og sociale medier.

Hos FashionForum blogger eksperterne bag Digital Works om digitale trends, og om hvordan din virksomhed bedst integrerer de fremtidige tendenser. 

Der findes mange funktioner på Facebook, når det kommer til marketing. Tænker du tit over, hvordan de forskellige funktioner klarer sig blandt brugerne? Så læs med her.

Vi kigger nærmere på 5 marketing tiltag nedenfor.

1. Mobilen stormer frem
Flere og flere mennesker har efterhånden en smartphone, hvilket alt andet lige betyder, flere besøgende på Facebook via mobilen. Alene i Danmark er vores internetforbrug via mobilen næsten fordoblet siden 2012I USA er 78 pct. af facebook-brugerne mobile. Undersøgelser viser, at dette tal kun vil stige i de næste mange år.

Her er 4 tips til at få en mobilvenlig Facebookside:

  • Kig jeres side igennem via mobilen, og se det fra jeres følgeres side af – ikke i admin view. Er der noget, der kan optimeres? Hvad virker bedst – billede eller video? Hvordan fungerer det hele, og hvordan ser det ud, når man er logget ind via mobilen.
  • Highlight jeres bedste posts. Din side bliver ikke vist fuldt ud i mobiludgaven. Så hvorfor ikke fremhæve det indhold, man skaber ved engagement blandt brugerne.
  • Brug billeder. Billeder giver bedst engagement på Facebook. Så sørg for at bruge farverige og interessante billeder til posts.
  • Checke ind. Opfordr kunder til at checke ind, når de for eksempel er i jeres butik. Handlingen vil blive vist i deres “venners” newsfeed. Derudover skaber check-ind-handlingen troværdighed, og så er det et godt word-of-mouth-værktøj.

2. Betalte annoncer øger reach & performance
Ifølge amerikanske ShopIgniter, som har udarbejdet 2013 Social Rich Media Benchmark Report, viser det sig, at promovering af ens posts med betalte annoncer medvirker til at øge posts viralt med en længere organisk reach. Dog vil det reducere click-throughs. Dette gælder alle posts undtaget statusopdateringer, der har en langt større reach, når de er “unpaid”.

3. Negativ feedback mindsker konvertering
Selvom Facebook ikke har en dislike knap (endnu), har brugerne andre måder at ytre utilfredshed på. Funktionerne “hide post“, “hide all posts“, “report as spam” og “unlike page“, er alle med til at give et brand negativ feedback på Facebook. Undersøgelsen viser desuden, at jo mere der bruges “paid media” til posts, jo højere er risikoen for at skabe negativ feedback og dermed mindske konverteringer. Læs mere om negativ feedback her.

digi1Som det ses i diagrammet, gælder ovenstående udsagn om, at paid posts giver højere negativ feedback, på alle typer posts undtaget links. Mulighederne for forbedringer er mange. Blandt andet giver posts med billeder et bedre blikfang. Det vurderes at “noter” er den type post, der giver højest negativ feedback. Herefter følger videoer.

Derimod er spørgsmål den type post, der skaber mindst negativ feedback. Det viser at man er interesseret i sine følgere og skaber i bedste fald en masse engagement, om det er en smule negativt eller ej, når det aldrig på samme negativitetsniveau som de andre post-typer.

4. Hashtags virker ikke på Facebook
Undersøgelser lavet af  EdgeRank Checker, viser at hashtags ikke gør noget godt for hverken dine posts eller dit brand på Facebook. Faktisk er de med til at mindske muligheden for at posten går viralt, da det viser sig at post med hashtags skaber mindre engagement (modsat Instagram og Twitter). Det vurderes at hashtags må vente lidt endnu. Om ikke andet skal det testes igennem før det bruges i en eventuel strategi.

5. Sponsoreret check-in vinder stort
Når brugerne eksponeres for en annonce, hvor en “ven” tidligere har checket ind kan det mærkes. Den type annonce vinder nemlig størst når man ser på CTR (Click-Through-Rate), der gennemsnitligt ligger på 3,2. Denne type post spiller på brugernes nysgerrighed, derfor den høje CTR.

digi2

Det skal afslutningsvis nævnes, at denne form for paid media, er forholdsvis dyr i form af CPM (Cost per Impression), men munder det ud i et decideret køb, er det hurtigt tjent hjem.

Læs mere her.