Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Asger Juel Larsen europæisk finalist til Woolmark-pris

En af verdens absolut vigtigste designkonkurrencer har netop annonceret de regionale vindere - og den europæiske finalist er såmænd dansk.
En af verdens absolut vigtigste designkonkurrencer har netop annonceret de regionale vindere - og den europæiske finalist er såmænd dansk.

[Rettelse d. 15. juli: Emmanuelle Alt og Colin McDowell dømte kun i kategorien Womenswear. Således er de slettet fra dommerlisten i nedenstående, der handler specifikt om herrekategorien.]

Danske Asger Juel Larsen har vundet den europæiske finale af den store internationale modekonkurrence The Woolmark Prize.

Det giver ham – foruden 50.000 australske dollars, svarende til godt og vel 250.000 kr., i kolde kontanter – muligheden for at vinde den internationale konkurrence – og en præmiesum på 100.000 australske dollars (ca. 515.000 kr.) samt for at få sin capsule-kollektion til salg i en række prestigiøse butikker verden over.

Woolmark-prisen er indstiftet med det formål at eksponere kreativ brug af uld verden over. Prisen blev første gang uddelt i 1953, og allerede året efter trådte to dengang aldeles ukendte designere, Yves Saint Laurent og Karl Lagerfeld, op på podiet og modtog prisen. Asger Juel Larsen kommer altså i fint selskab.

Kommerciel forståelse

Asger Juel Larsen vandt i den nystiftede herretøjskategori og blev især fremhævet for sin “kommercielle forståelse og brug af merino-uld”.

Den danske designer konkurrerede mod ni andre europæiske herretøjsdesignere, hvor han i finalen møder fire andre regionale vinder, nemlig finalisterne fra Asien, Indien/Mellemøsten, Australien og USA.

Der var bred enighed i den prominente jury om, at Asger Juel Larsen skulle vinde:

“Asgers præsentation var meget velstruktureret og præcis, hans materialeresearch var grundig og gennemført,” lød det fra Véronique Nichanian, der er direktør for herreuniverset hos Hermès, og en del af juryen bag Woolmark Prize. Hun tilføjer:

“Beslutningen var enstemmig.”

Kompetent jury

Og en enstemmig beslutning siger ikke så lidt, når juryen foruden Hermès-direktøren består af europæiske modekyndige som Tim Blanks, editor-at-large på Style.com og Sarah Andelman, der er kreativ direktør for butikken Colette i Paris.

Den endelige vinder af herretøjskategorien under Woolmark Prize kåres ved vintermodeugen, London Collections: Men, i den britiske hovedstad i januar 2015. I udgangspunktet var i alt 26 herretøjsdesignere fra hele verden nomineret til Woolmark Prize.

I dametøjskategorien vandt designduoen Odély Teboul og Annelie Augustin, der står bag mærket Augustin Teboul. Her var også danske Anne Sofie Madsen blandt de nominerede. Men det blev desværre ikke denne gang, hun gik videre.