Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Flot resultat i Q4 tyder på godt helår hos Nike

Regnskabsåret 2013/14 bød på økonomisk vækst for Nike og en stor stigning i nethandel.
Regnskabsåret 2013/14 bød på økonomisk vækst for Nike og en stor stigning i nethandel.

Nike har netop offentliggjort deres resultat for fjerde kvartal af regnskabsåret 2013/14 og frigiver samtidigt et midlertidigt resultat for det fulde regnskabsår.

Regnskabsåret sluttede med maj i år, og på trods af negativ indflydelse fra valutakurser ser det positivt ud for det amerikanske sportsmærke, der kan glæde sig over en vækst i omsætningen på ti pct. til 27,8 mia. dollars (lidt over 152 mia. kr.).

Det er værd at bide mærke i, at Nike har forøget salget online med 42 pct. siden sidste år. Yderligere har det Nike-ejede skomærke Converse også haft fremgang og, her er omsætningen steget med 15 pct.

Nikes præsident og adm. direktør Mark Parker er tilfreds med resultatet og siger at væksten blandt andet skyldes den energi og begejstring, Nike bidrager med til markedet.

”Vores evne til utrætteligt at forny os for vores forbrugere har drevet vores vækst i finansåret 2013/14 og vil forsat være brændstof i mange år fremover,” skriver Mark Parker på Nikes hjemmeside.

På bundlinjen er Nike kommet ud af regnskabsåret med et forventet overskud på ti pct. hvilket svarer til 2,7 mia. dollars (næsten 15 mia. kr.).