Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Skechers hiver Reebok i retten i kopisag

Reebok er blevet sagsøgt af den amerikanske kondiskoproducent, der mener, at Reebok-serien Walk Ahead er en kopi af Skechers varemærke Go Walk.
Reebok er blevet sagsøgt af den amerikanske kondiskoproducent, der mener, at Reebok-serien Walk Ahead er en kopi af Skechers varemærke Go Walk.

Den amerikanske sneaker-producent Skechers hiver nu Reebok, der blev grundlagt i England, men nu er en del af den tyske Adidas Grop, i retten med anklager om kopi.

Sagen drejer sig om Skechers varemærkeregistrerede Go Walk-linje, som koncernen mener, at Reebok har plagieret med deres Reebok Walk Ahead-linje.

Skechers kræver kompensation og erstatning fra Reebok, samt at der nedlægges forbud mod salg af Reeboks Walk Ahead-produkter.

“Skechers har investeret enorme ressourcer i at designe, udvikle og patentere vores Skechers Go Walk-produktlinje og har opbygget et navn og look, der er internationalt genkendt og synonymt med Skechers,” lyder det i en meddelelse fra den operative direktør hos Skechers, David Weinberg, der fortsætter:

“Selvom vi foretrækker at konkurrere på markedsvilkår, sælger Reebok deres  krænkende fodtøj til Skechers engrosforhandlere og via andre salgskanaler, hvorfra Skechers Go Walk også sælges. Og vi mener, det er årsag til enorm skade. Når vi tager vores investering i Skechers Go Walk i betragtning, kan vi ikke tillade, at en virksomhed på Reeboks størrelse – eller nogen anden virksomhed for den sags skyld – misbruger en af vores mest værdifulde intellektuelle ejendomme. Vi har planer om at gå samme vej mod enhver virksomhed, som udvikler produkter, der overtræder vores Skechers Go Walk-patenter såvel som vores andre navnebeskyttede produktlinjer.”