Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Intersport tabte 10 mio. kr. på otte nye butikker

Overtagelsen af seks nordjyske Intersport-butikker og to outlets fra konkursramte Sport on Tops giver underskud i Intersport.
Overtagelsen af seks nordjyske Intersport-butikker og to outlets fra konkursramte Sport on Tops giver underskud i Intersport.

For under et år siden, i oktober 2013, overtog Intersport Danmark seks nordjyske Intersport-butikker samt to outlets fra sportskæden Sport on Tops, der i samme måned erklærede sig konkurs. Nu står den danske sportsgigant med et underskud på 7,3 mio. kr.

De nye butikker giver underskud

Selvom sportskæden formåede at lange sportstøj og –udstyr for 1,5 mia. kr. over disken i de 87 Intersport-butikker og 60 tilknyttede fysiske og online sportsbutikker samt præsterede et samlet overskud på 8,6 mio. kr. før skat, renter og afskrivning, var det ikke nok.

”Vi overtog otte butikker til en given pris, og efterfølgende måtte vi konstatere, at prisen var for høj. Derfor lavede vi en engangsafskrivning på 10 mio. kr.,” siger Mikael Kold, Intersports administrerende direktør, til epn.dk.

Underskud nu – værdi i fremtiden

Selvom Intersport Danmark har opnået en fremgang på 5 pct., ærgrer det direktøren, at afskrivningen på de 10 mio. kr. skal påvirke det positive billede af sportskæden.

”Når butikkerne vokser mere, end alle andre gør, og butikkerne tjener fem pct., så er det faktisk ret godt i dansk detailhandel i øjeblikket. Men isoleret i Intersport Danmark, hvor vi normalt laver et resultat på et par mio. plus, er vi ikke tilfredse,” siger Mikael Kold.

Selvom direktøren anerkender, at prisen for de otte butikker var for høj, fortryder han dog ikke den handel, han i oktober sidste år satte sin underskrift på.

”Nu skriver jeg 10 mio. kr. af. Men jeg skal sammenligne med, at jeg fremadrettet har otte butikker, som jeg kan tjene penge på i fremtiden. Værdien for brandingen, distributionen og indtjeningen er for mig meget mere værd end de 10 mio., vi har tabt,” siger Mikael Kold til epn.dk.

Intersport Danmark er en del af den internationale Intersport International Corporation med flere end 5.800 sportsbutikker i 66 lande.