Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Burberry siger farvel til farlige kemikalier

Det britiske modehus er den seneste store tøjvirksomhed, som er gået ind i kampen for at fjerne farlige kemikalier fra deres forsyningskæde inden 2020.
Det britiske modehus er den seneste store tøjvirksomhed, som er gået ind i kampen for at fjerne farlige kemikalier fra deres forsyningskæde inden 2020.

Burberry er netop tiltrådt som nyeste medlem af sammenslutningen Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC). Det skriver Ecotextile.com.

ZDHC-initiativet blev søsat i 2011, hvor Nike og Adidas var blandt de første til at sætte deres signatur på at frigøre sig fuldstændig fra brug af en række farlige kemikalier inden 2020.

LÆS OGSÅ: ”Benetton vil stoppe udledningen af farlige kemikalier”

Burberry har valgt at indtræde i ZDHC-gruppen, da virksomheden anerkender betydningen af ”at samarbejde med andre brands og den brede industri i dens bestræbelser på at reducere brugen af kemikalier i produktion,” lyder det ifølge Ecotextile i en erklæring fra det britiske luksusbrand.

”Selv om det er udfordrende, så er dette et vigtigt indledende skridt i vores handlingsplan for kemikalie-styring i vores produktion,” skriver Burberry videre i erklæringen.

LÆS OGSÅ: ”Burberry: Vi har enestående momentum”

I november 2011 udgav ZDHC-gruppen en fælles køreplan, som viser gruppens bestræbelser. Det såkaldte Joint Roadmap indeholder specifikke tiltag og tidsfrister for at realisere gruppens fælles mål.

Gruppen vil blandt andet fokusere på 11 specifikke kemikalier, som de vil prioritere at få fjernet fra deres produktion og resterende forsyningskæde, samt engagere mulige interessenter, således at flere kender til, og støtter initiativet.

LÆS OGSÅ: ”Nu favner Higg-indekset også den sociale dimension”

Øvrige medlemmer af ZDHC-gruppen tæller blandt andre: Adidas, C&A, Gap, H&M, Inditex, Levi’s, New Balance, Nike og Puma.