Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Designstuderende: Det er vores pligt at skabe forandring

De næste to dage løber Youth Fashion Summit af stablen, hvor unge designstuderende fra hele verden vil stille konkrete krav til den forurenende modeindustri.
De næste to dage løber Youth Fashion Summit af stablen, hvor unge designstuderende fra hele verden vil stille konkrete krav til den forurenende modeindustri.

”I bund og grund mener jeg, at bæredygtighed er fremtiden. Jeg mener ikke, at vi kan blive ved med at producere på den måde, vi gør nu. Vi overforbruger materialer og i fremtiden står vi over for at løbe tør for ressourcer. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at være to skridt foran.”

Sådan lyder det fra Josephine Raun, der studerer bæredygtig kommunikation på KEA, Københavns Erhvervsakademi. Hun er en af de 120 studerende fra hele verden, som Kunstakademiets Designskole i dag åbner dørene for til Youth Fashion Summit. Med friske øjne og nye perspektiver, skal hun sammen med de øvrige studerende i fællesskab idéudveksle og diskutere sig frem til syv bæredygtige krav til forandringer i en af verdens mest forurenende industrier.

Studerende skal på scenen i Operaen

Kravene bliver præsenteret på scenen i Operahuset på torsdag som en del af Copenhagen Fashion Summit, der er verdens største event med fokus på bæredygtighed og mode.

Siden januar i år har de studerende fra i alt 24 business- og designskoler – fra Argentina til Kina – arbejdet frem mod Youth Fashion Summit. Gennem syv digitale forelæsninger har de arbejdet med alt fra alternative forretningsmodeller og forbrugerkultur til, hvordan man allerede i designfasen kan påvirke tøjets livscyklus.

Workshops og udveksling af viden

I dag og i morgen vil der blive afholdt workshops, hvor de studerende vil blive inddelt i forskellige teams, der hver især skal arbejde med et på forhånd bestemt tema.

”Det mest givende ved at arbejde sammen med andre internationale studerende er, at vi kan diskutere et problem ud fra forskellige perspektiver og vinkler. Vi kan lære meget af hinanden og ved at samarbejde og udveksle viden kan vi nå langt og sammen forhandle os frem til mere innovative og positive løsninger,” siger tyske Ina Budde, der studerer på Esmod Berlin International University of Art for Fashion.

Youth Fashion Summit 2014 afholdes i dag og i morgen på Kunstakademiets Designskole. Som en del af Copenhagen Fashion Summit, der afholdes på torsdag i Operahuset, vil de studerende blive inviteret på scenen for at fremlægge resultaterne af deres arbejde.

Youth Fashion Summit er et initiativ udarbejdet af Danish Fashion Institute, der også står bag det store summit i Operaen, og KEA, Københavns Erhvervsakademi. I tæt samarbejde med TEKO, Designskolen Kolding, Kunstakademiets Designskole og Copenhagen Business School er Youth Fashion Summit således et forsøg på at skabe en fælles og international platform for studerende, hvor de kan diskutere den modebranche, den unge generation senere hen skal overtage.