Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Navne, Udland

Copenhagen Fashion Summit sætter luksusmode under lup

Der er - også - fokus på luksus ved Copenhagen Fashion Summit senere denne måned. Nu har Bottega Venetas topchef meldt sig i talerrækken.
Der er - også - fokus på luksus ved Copenhagen Fashion Summit senere denne måned. Nu har Bottega Venetas topchef meldt sig i talerrækken.

Det er ikke kun i fast fashion-segmentet, at virksomhederne kigger til den bæredygtige side. Også luksusmærkerne holder et vågent øje med CSR-agendaen, og derfor er tre ud af 15 talere ved det forestående Copenhagen Fashion Summit da også hentet fra luksussektoren.

Senest har Copenhagen Fashion Summit i dag løftet sløret for, at Marco Bizzarri, der er øverste chef i den italienske luksuskoncern Bottega Veneta, særligt berømte for deres lædertasker, også er på talerstolen ved Copenhagen Fashion Summit.

Her sætter han – ligesom de resterende talere – fokus på bæredygtige løsninger i sit hjørne af branchen.

Og netop det faktum at forskelligartede virksomheder – både H&M og Bottega Veneta taler ved det store event – står på samme side i kampen om en mere bæredygtig modebranche, glæder Eva kruse, adm. direktør i Danish Fashion Institute, organisationen bag det stortanlagte arrangement:

“Hvis modebranchen skal blive mere bæredygtig, er det livsvigtigt, at alle dele af modebranchen tager aktivt del i den bæredygtige agenda – fra fast fashion til slow fashion og fra mainstream til det mere eksklusive. Det er et vigtigt signal at sende til forbrugerne, at bæredygtig mode ikke længere kun handler om hessian og ufarvet hør, men også omfatter det innovative, det attraktive og det helt enormt luksuriøse,” siger hun.

Blandt talerne er foruden Marco Bizzarri fra Bottega Veneta også Kerings bæredygtighedsdirektør Marie-Claire Daveu og Livia Firth, der er kreativ direktør i Eco Age, et konsulentbureau med fokus på bæredygtighed, som blandt andet har Prada, Tom Ford og Valentino på kundelisten.

Copenhagen Fashion Summit foregår i Operaen i København d. 24. april under protektorat af H.K.H. Kronprinsesse Mary. Du kan stadig nå at købe din billet – lige her.