Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Minus: 2013 var et stabiliseringsår

Den danske dametøjsvirksomhed Minus har brugt 2013 til at stabilisere koncernen under nye ejere.
Den danske dametøjsvirksomhed Minus har brugt 2013 til at stabilisere koncernen under nye ejere.

Dametøjsvirksomheden Minus har netop aflagt det første årsregnskab, siden koncernen blev solgt i november i fjor. Her overtog Irena Riberholt Jørgensen og Chalotte Kjær Bruun nemlig Minus fra de tidligere ejere, Minimum.

Ifølge en pressemeddelelse har det seneset år i høj grad været et ‘stabiliseringsår’ for Minus, der i 2013 genererede en bruttofortjeneste på 3,8 mio. kr. mod 4,5 mio. kr. året inden. Driftsresultatet havnede på 172.000 kr. mod 128.000 kr. året før, mens resultatet før skat i 2013 lyder på 51.000 kr. mod 205.000 kr. året før.

LÆS OGSÅ: Danske Minimum sælger Minus

“Det afsluttede regnskabsår bærer præg af en række langsigtede investeringer i nye eksportmarkeder, som ledelsen først forventer at kunne høste udbytte af i 2015,” lyder det i meddelelsen, hvor ejerne videre siger:

”Vi mærker på alle vores markeder, at branchen er præget af usikkerhed og økonomisk ustabilitet. Derfor har vi måttet væbne os med tålmodighed i forhold til både nye og eksisterende markeder,” siger de nye indehavere.

”Vi har naturligvis sat alle sejl til at udfordre dette, men vi må også tage vores forholdsregler. Vi har derfor valgt at reducere vores omkostninger betydeligt både i det forgangne år og i indeværende regnskabsår. Det er lykkedes på tilfredsstillende vis.”