Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Primark øger Rana Plaza-erstatningen

Den britiske kæde skal betale yderligere ti mio. dollar i erstatning til ofrene og de efterladte fra den store fabrikssammenstyrtning i Bangladesh.
Den britiske kæde skal betale yderligere ti mio. dollar i erstatning til ofrene og de efterladte fra den store fabrikssammenstyrtning i Bangladesh.

Den britiske fast fashion-kæde Primark skal betale yderligere 10 mio. dollar (ca. 53 mio. kr.) i erstatning til ofrene fra kollapset på Bangladesh-fabrikken Rana Plaza, hvor flere end 1.100 mennesker mistede livet.

Det betyder, at Primark i alt kommer til at betale 12 mio. dollar (ca. 64,5 mio. kr.), idet kæden allerede har betalt to millioner i kortfristet kompensation.

Primark betaler 9 mio. dollar til de 581 arbejdere – eller deres efterladte – fra fabrikken New Wave Bottoms, en leverandør, der havde lokaler på anden sal i den sammenstyrtede bygning. Den sidste million dollar går til en fælles pulje, som skal deles blandt de i alt 3.600 arbejdere, der blev berørt af ulykken i april i fjor.

Primark oplyser ifølge The Guardian, at udbetalingen til New Wave Bottoms-arbejderne sker med hensyntagen til de enkelte medarbejderes sundheds- og skrøbelighedstilstand med udgangspunkt i cirka samme beregninger, som benyttes af forsikringsselskaber. De mindre udbetalinger vil ske i løbet af få uger, mens Primark gerne vil sikre sig, at de der skal modtage større summer får hjælp til at administrere pengene. Dette vil tage længere tid, men dog kortere tid end den først fastsatte udbetalingsramme på et år, lyder det.