Bangladesh: Problemer på 10 ud af 10 fabrikker
Resultatet af de første 10 fabrikstjek er blevet offentliggjort af den internationale Accord.Den internationale Accord har i dag offentliggjort resultaterne af inspektionerne af de første 10 fabrikker i Bangladesh, og der er tilsyneladende nok at tage fat på.
Alle 10 fabrikker er blevet inspiceret i forhold til brandsikkerhed, bygningssikkerhed og elektriske installationer. Resultatet af inspektionerne viser, at alle 10 fabrikker har problemer, der skal rettes op på. Det drejer sig eksempelvis om manglende branddøre og sprinklere, forældede og manglende brandalarmer samt flugtveje, der er blokeret på grund af opbevaring.
Accordens repræsentanter understreger dog, at der ikke registreret problemer med bygningssikkerheden på niveau med dem, der lå til grund for sammenstyrtningen af fabrikskomplekset Rana Plaza i april sidste år. Ingen af de registrerede problemer med bygningssikkerheden har været så alvorlige, at fabrikkerne har måttet lukkes ned.
LÆS OGSÅ: ”Seks danske virksomheder underskriver Bangladesh-aftale”
”(Inspektionerne) har identificeret en række områder, som skal adresseres, og viser de skridt, som skal tages for at få løst problemerne. Nogle af disse skridt er allerede ved at blive taget,” skriver Accordens sekretariat i en pressemeddelelse.
”Offentliggørelsen af disse rapporter er en vigtig milepæl i Accordens arbejde og en demonstration af vores forpligtelse i forhold til gennemsigtighed, men det er kun begyndelsen på vores arbejde.
Der venter en stor opgave for inspektionsholdene, og Accorden vil arbejde hårdt sammen med de brands, fagforeninger, arbejdere på fabrikker og selve fabrikkerne, der har skrevet under for at sikre, at de problemer, som inspektionerne identificerer også bliver løst,” udtaler Alan Roberts, der Executive Director of International Operations i the Bangladesh Accord Foundation.
Inspektioner baseret på tillid
Alle de inspicerede fabrikker fik et varsel på to uger før selve inspektionerne blev foretaget, og ifølge Accorden skal det ses som et udtryk for en overordnet strategi baseret på tillid.
”Vi forsøger faktisk ikke at fange folk. Det, vi forsøger at gøre, er at skabe en bæredygtig sikker fremtid for fabrikkerne i Bangladesh. Vi tror på, at ved at arbejde med fabrikkerne på en åben, ærlig og gennemsigtig måde, vil vi skabe de rette relationer, som vi kan bygge videre på. Det er en fem-årig proces,” siger Alan Roberts til Womens Wear Daily.
LÆS OGSÅ: “Minister: Bangladesh var på vej mod bunden”
Frem mod september i år skal 38 hold bestående af ingeniører og eksperter inden for brand, el og bygningssikkerhed foretage inspektioner af i alt 1.500 fabrikker i Bangladesh.
Læs resultaterne af inspektionerne af hver enkelt af de 10 fabrikker her.