Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Udland

Fokus på dansk mode ved verdens største designevent i Cape Town

Når Cape Town i næste uge er vært for verdens største designevent World Design Capital, er designer Henrik Vibskov og Eva Kruse fra Danish Fashion Institute på podiet for at snakke om 'danish fashion'.
Når Cape Town i næste uge er vært for verdens største designevent World Design Capital, er designer Henrik Vibskov og Eva Kruse fra Danish Fashion Institute på podiet for at snakke om 'danish fashion'.

Selvom det er Cape Town, den næststørste by i Sydafrika, der er vært for verdens største designbegivenhed World Design Capital i 2014, byder arrangementet stadig på dansk mode.

Det er ambitionen om at sætte innovative, bæredygtige designløsninger på dagsordenen internationalt, der har fået Kulturministeriet til at sende en delegation til Sydafrika.

”Danske designere har været dygtige til at finde samarbejdspartnere og søge inspiration uden for landets grænser. World Design Capital i Cape Town er en glimrende ramme for den kulturelle erfaringsudveksling, som er afgørende for at indfri ambitionen om at udvikle bæredygtige designløsninger, der skaber værdi for mennesker i deres hverdag,” lyder det fra kulturminister Marianne Jelved (Rad.) i en pressemeddelelse.

Under paraplyen Designing Sustainable Growth sætter Kulturministeriet med en række partnere – blandt andre Danish Fashion Institute, Dansk Design Center og INDEX: Design to Improve Life – fokus på bæredygtighed som værdiskabende redskab inden for design, kunsthåndværk og udvikling.

Platformen er den internationale konference Design Indaba, der afholdes i forbindelse med World Design Capital 2014, hvor adm. direktør i Danish Fashion Institute Eva Kruse og designer Henrik Vibskov er på podiet som repræsentanter for dansk mode.

Håbet er, at de i alt seks udvalgte danske kunsthåndværkere og designere i samarbejde med sydafrikanske og internationale partnere vil gøre bæredygtighed til omdrejningspunkt i udviklingen af nye samarbejdsprojekter.

For Danish Fashion Institute er det både vigtigt og helt naturligt at være til stede på konferencen.

“Bæredygtig innovation er jo et område, vi bruger meget energi på at sætte på dagsordenen i dansk mode. Og de erfaringer, vi har med os fra initiativer som NICE (sammenslutningen af de nordiske bæredygtige mode-initiativer, red.) og Copenhagen Fashion Summit (verdens største topmøde for bæredygtig mode, red.), vil vi meget gerne give videre, så de kan slå rod globalt,” lyder det fra Eva Kruse til FashionForum. Hun glæder sig til konferencen:

“Jeg ser meget frem til både at dele den viden, vi har samlet sammen, og til at høre de mange andre forslag til, hvordan vi kan løse globale miljøudfordringer gennem innovativt design.”