Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

Metropol ryger delvist på kinesiske hænder

Metropol har været halvt ejet af islandske BG Partners siden 2008. Nu har islændingene solgt deres andel af Aarhus-virksomheden til Kina.
Metropol har været halvt ejet af islandske BG Partners siden 2008. Nu har islændingene solgt deres andel af Aarhus-virksomheden til Kina.

Kinas største tekstileksportør, det statsejede Shangtex, har overtaget halvdelen af Aarhus-virksomheden Metropol. Det skriver Børsen.

Metropol står bag mærker som St-Martins, Suit og Six Ames og driver endvidere butikskæden Norr i bl.a. Danmark og Sverige.

Ifølge Børsen har Shangtex ledt længe efter en europæisk partner og har haft fokus på især design. Derfor faldt valget på en dansk virksomhed:

“Når vi har valgt et dansk firma, skyldes det jeres stærke designtradition. Og så mener vi også, at netop Danmark med dets strategiske beliggenhed vil være et godt brohoved ud til hele det europæiske marked,” siger Zhu Yong, der er præsident for Shangtex, til Børsen.

Shangtex har med 3000 butikker og en årlig omsætning i omegnen af 40 mia. kr. forhåbentlig den tyngde, der skal til for at vende Metopol-skuden. Her har man nemlig i flere år kæmpet med faldende indtjening – senest med knap en halvering af bundlinjen fra 50 til 28 mio. kr. i 2012.

Direktør Tommy Hyldahl stiftede virksomheden i 1997 og frasolgte i 2008 halvdelen af virksomheden til islandske BG Partners.

“Det flytter jo ikke noget at sidde sammen med den islandske udgave af Finansiel Stabilitet, som ikke havde nogen interesse i at investere fremadrettet. Så vi har stået stille i fire år. Derfor har vi længe gerne villet have en ny partner ind,” siger Tommy Hyldahl til Børsen.

Eftersigende opnåede Tommy Hyldahl et trecifret millionbeløb, da han i sin tid solgte fra til BG Partners, mens Shangtex slipper noget billigere i dag. Ifølge Shangtex har de nemlig betalt islændingene 18 mio. kr. for halvdelen af Metropol.

Kilde: Børsen