Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Danske New Generals er gået konkurs

Det unge børnetøjsmærke lukker blot tre måneder efter udmelding om store ekspansionsplaner i Kina.
Det unge børnetøjsmærke lukker blot tre måneder efter udmelding om store ekspansionsplaner i Kina.

New Generals’ bestyrelse har besluttet at stoppe driften af selskabet. Mærkets spring/summer 2014-kollektion, der netop er leveret til selskabets forhandlere, vil være den sidste fra børnetøjsbrandet. Det oplyser New Generals i en pressemeddelelse.

Selskabet har oplevet vækst, specielt på fjernmarkederne, men ifølge pressemeddelelsen har denne vækst vist sig at være for kraftig til, at selskabet har kunnet oppebære driften.

“At bygge et brand som New Generals har været en fantastisk oplevelse, men vi har måtte erkende, at vi har vækstet os selv ihjel,” udtaler New Generals’ adm. direktør Majbrit Weidemann.

Hun forklarer, at en virksomheden har manglet kapital til eventyret på fjernmarkederne.

LÆS OGSÅ: ”Danske New Generals åbner 32 butikker i Kina”

”For imødekomme den store efterspørgsel, der er på New Generals især fra fjernmarkederne, har vi arbejdet på en kapitaltilførsel meget længe, men vi har måtte indse, at selskabets kapitalgrundlag ikke er stort nok til at understøtte en så hurtig vækst, og efter en lang og sej kamp har vi besluttet at stoppe aktiviteten,” siger Majbrit Weidemann og fortsætter:

”Det er utrolig frustrerende, at der ikke er fundet nogen økonomisk bæredygtig løsning, men vi mener ikke, at vi kan imødekomme den store efterspørgsel uden kapital, og så stopper vi hellere inden selskabet bliver insolvent. Det er en drøm vi havde, min mand og jeg, og det er ærgerligt, at det ikke lykkedes.”

New Generals blev stiftet i 2011 af branding-eksperterne Majbrit og Joen Weidemann, og mærket har i dag forhandlere i 20 lande. I sommeren 2013 indgik New Generals kontrakt med en distributør i Kina om at åbne en række New Generals concept-stores, startende med de første to i Beijing i løbet af 2014.

I pressemeddelelsen oplyser New Generals, at selskabet selv har valgt at indlevere deres egen konkursbegæring, men de forventer ikke at efterlade kreditorer og leverandører uden betaling.