Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Versace sætter en femtedel af virksomheden til salg

I går skrev Finanicial Times, at Versace har planer om at sælge op til 20 pct. af sine familieejede aktier. Salget ventes at indbringe mere end 1 mia. euro.
I går skrev Finanicial Times, at Versace har planer om at sælge op til 20 pct. af sine familieejede aktier. Salget ventes at indbringe mere end 1 mia. euro.

Det italienske familieejede modehus Gianni Versace forsøger nu at sælge op til 20 pct. af sine aktier. Det skriver Financial Times søndag aften.

Der har indtil nu været tale om kandidater som investeringsselskaberne Blackstone Group, Permira Advisers Holdings Ltd., Ardian, Qatar Holding LL, samt de to italienske fonde Clessidra og FSI. Modehuset håber at have en endelig aftale på plads ved udgangen af året, skriver Financial Times.

Salget ventes, ifølge Wall Street Journal, at indbringe mere end 1 mia. euro eller 7,5 mia. kr. og medfører, at den nye partner skal afstå krav om indflydelse, eftersom Versace-familien ønsker at videreføre den langsigtede strategi for virksomheden.

Modehuset var på randen af konkurs, inden den nuværende adm. direktør Gian Giacomo Ferrari trådte til i 2009 og vendte skuden. Sidste år udgjorde de samlede indtægter 409 mio. euro eller 3,5 mia. kr., hvor det globale salg steg næsten to femtedele til 224 mio. euro eller 1,6 mia. kr.

Mulig børsnotering på vej

Det er i dag Donatella Versace, søsteren til den afdøde grundlægger Gianni Versace, som er kreativ direktør, mens storebroderen Santo Versace fungerer som bestyrelsesformand. Familien har tidligere på året udmeldt overvejelser om en børsintroduktion af Gianni Versace S.p.A.

Datteren til Donatella Versace, Allegra Versace, er den største aktionær med 50 pct., mens Donatella selv ejer 20 pct., og broderen Santo Versace ejer 30 pct.

Kilde: Financial Times, Wall Street Journal