Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Acne stopper midlertidigt salg af angoraprodukter

Efter at PETA har afsløret billeder af dårlige forhold for angorakaniner i Kina, har svenske Acne valgt at stoppe al salg af angoraprodukter, indtil sagen er undersøgt til bunds.
Efter at PETA har afsløret billeder af dårlige forhold for angorakaniner i Kina, har svenske Acne valgt at stoppe al salg af angoraprodukter, indtil sagen er undersøgt til bunds.

Det svenske mærke Acne har ifølge den norske tv-station TV2.no fjernet fire angoraprodukter fra butikkerne, efter at optagelser foretaget af den kinesiske gren af dyreværnsorganisationen PETA viste, hvordan angorakaniner på en kinesisk fabrik blev tilnærmelsesvis flået levende.

Acne Studios’ presseansvarlige Jesper Kling har sendt følgende meddelelse til norsk TV2:

”Acne Studios accepterer kun angorakaninhår fra farme med godt dyrehold. I efterårs-/vinter-kollektionen 2013 er der fire produkter som indeholder angorahår. Vi har iværksat yderligere undersøgelser for at forsikre, at disse konkrete produkter er produceret i henhold til vores standarder. I mellemtiden har vi besluttet at fjerne produkterne fra alle vores egne butikker og netbutikken. I de kommende kollektioner, forår/sommer 2014 og efterår/vinter 2014 er der ingen angorahår i vores produkter.”

Også en anden svensk modeproducent, H&M, tager afstand fra dyremishandling:

”Vi tager stærkt afstand fra behandlingen af dyrene, som vises på videoen. H&M mener, det er vigtigt, at dyrene ikke bliver behandlet dårligt. Vi godtager kun produkter, der er lavet af angorakaninhår fra gårde med godt dyrehold. Plukning (fremgangsmåden, man ser i videoen, red.) er ikke acceptabelt, og hårindsamling må gøres uden brutal behandling af dyrene,” lyder det i pressemeddelelsen.

H&M forklarer videre om de procedurer, der skal forhindre situationer, som dem der ses på videoen:

”Vi har annoncerede og uanmeldte tilsyn med underleverandører og pelsfarmere. Vi uddanner og træner alle vores leverandører til at opfylde vores strenge krav, og vi overvåger angoragårdene for at sikre, at vores krav bliver fulgt.”

Kravene omfatter mad, plads og pasning, lyder det.

”Det fremgår af vores produktpolicy, som vi kræver, at alle vores leverandører og underleverandører må følge.”

PETA oplyser, at ca. 90 pct. af verdens angora produceres i Kina. Kaninerne bliver ifølge eb.dk plukket i 2-5 år, hvorefter de aflives. Du kan se PETA-videoen på Ekstrabladet.dk – og der er tale om meget stærke billeder.

Kilde: TV2.no og Ekstrabladet.dk