Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Krisen har ramt kvindens næstbedste ven

Tal fra Danmarks Statistik viser, at skosalget kun er gået én vej siden 2007, og det er nedad.
Tal fra Danmarks Statistik viser, at skosalget kun er gået én vej siden 2007, og det er nedad.

Fra 2007 til 2011 er de danske husstandes forbrug på sko, støvler og sandaler til kvinder faldet med hele 27 pct., når man sammenligner på tværs af regioner. Faldet dækker over en nedgang fra 1.470 kr. til 1.070 kr. om året. Det skriver epn.dk.

Helt skidt står det til i København, hvor kvinders gennemsnitlige skoforbrug næsten er halveret fra 1.850 kr. i 2007 til 1.130 kr. i 2011.

LÆS OGSÅ: “Skoene må tilpasse sig krisen”

”Den økonomiske usikkerhed i samfundet har gjort, at mange har skåret ned på forbruget. Jeg tror, at det har haft den konsekvens, at folk har brugt deres sko i en længere periode i stedet for at købe nye. Og så vil jeg tro, at mange også handler i outlet-butikker og på lagersalg, hvor man kan købe til halv pris, hvis man kan leve med, at det så er sidste års model,” forklarer Deloittes senior manager med speciale inden for mode- og tekstilbranchen Morten Gade Steinmetz til epn.dk.

Det faldende skoforbrug gør sig også gældende blandt de mandlige forbrugere. Størst er nedgangen i København, hvor skoforbruget er faldet med 43 pct. i den omtalte periode.

Kilde: epn.dk