Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Levi’s laver slow fashion-kollektion

Ny Dockers-kollektion er bygget op som et modsvar til fast fashion med fokus på slidstærke materialer og bæredygtig produktion.
Ny Dockers-kollektion er bygget op som et modsvar til fast fashion med fokus på slidstærke materialer og bæredygtig produktion.

Bæredygtighed handler ikke kun om at genbruge, men mindst ligeså meget om at skabe tøj af materialer, der holder længere. Det er kernen i Levi’s filosofi bag den nye Dockers-kollektion Wellthread, som blev præsenteret i sidste uge.

Michael Kobori, der er vicepresident for social og miljømæssig bæredygtighed i Levi Strauss, beskriver over for avisen The Guardian Wellthread-kollektionen som ”anden generation af bæredygtighed, fordi der er fokuseret på både de miljømæssige og sociale aspekter af bæredygtighed.”

Stærkere materialer og lavere ressourceforbrug

Kollektionen, der består af otte forskellige styles, er lavet med fokus på at minimere miljøbelastningen ved at bruge mindre vand og energi i produktionen.

På den sociale side har Levi’s arbejdet med en ny tilgang til samarbejdet med fabrikkerne, som skal forbedre fabriksarbejdernes liv. Den nye kollektion er lavet på en af i alt fem fabrikker, der er udpeget til initiativet ”Improving Workers Well-Being”.

Materialemæssigt er kollektionens t-shirts, khakis, skjorter og jakker blevet designet med varig værdi for øje. For eksempel er knaphullerne blevet forstærket, lommerne gjort mere holdbare og t-shirtsenes skulderpartier er syet, så de ikke bliver strukket ud af form, når de hænger til tørre.

LÆS OGSÅ: ”Levi’s udpeger fire nye topchefer”

Desuden har der i designprocessen været fokus på tøjets fremtidige ”genbrugsliv”. Metalknapperne er fastgjort, så de kan fjernes med magneter, og der er brugt bomuld af lange fibre, som lettere kan genbruges.

Kollektionen, som kommer til foråret, er på blot otte stykker tøj, men ambitionen med denne ’pilot-kollektion’ er også at høste erfaringer til fremtidige Dockers- og Levi’s-kollektioner.

”På den måde er vi i stand til at implementere de nye best practices i stor skala,” siger Paul Dillinger, der er ansvarlig for Wellthread-kollektionen til The Guardian.

Kilde: The Guardian, WWD.