Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

Jil Sander forlader Jil Sander – igen, igen

Den tyske designer forlader sit eget brand for tredje gang.
Den tyske designer forlader sit eget brand for tredje gang.

Tredje gang er ikke altid lykkens gang. Kort før sin 70 års-fødselsdag har den tyske designer Jil Sander valgt at forlade brandet af samme navn, skriver Business of Fashion. Det er tredje gang hun forlader virksomheden.

Jil Sander etablerede modevirksomheden tilbage i 1968 og i 1999 solgte hun 75 pct. af virksomheden til Prada. Allerede året efter forlod hun for første gang den virksomhed, som hun selv havde grundlagt.

I 2003 vendte Jil Sander tilbage, men kun for en kort bemærkning. I 2004 smækkede hun med døren for anden gang – angiveligt efter uoverensstemmelser med Prada-ledelsen.

I begyndelsen af 2012 returnerede Sander så til virksomheden, som hun nu forlader for tredje gang. Ifølge Business of Fashion skyldes Sanders farvel denne gang ”personlige årsager”.

Alessandro Cremonesi, der er administrerende direktør for Jil Sander-mærket, udtaler i en erklæring:

”På vegne af gruppen, vil jeg gerne takke Jil Sander for hendes bemærkelsesværdige bidrag til brandet i denne periode. Hendes enestående design og kreative ledelse har været afgørende i arbejdet med at styrke brandet og positionere det til at skabe yderligere vækst.”

Kilde: Business of Fashion, WWD