Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Mascot betaler erstatning til efterladte i Bangladesh

FARLIGE FABRIKKER. Danske Mascot betaler nu til fond for de efterladte og skadelidte fra Rana Plaza-ulykken i Bangladesh.
FARLIGE FABRIKKER. Danske Mascot betaler nu til fond for de efterladte og skadelidte fra Rana Plaza-ulykken i Bangladesh.

Det danske arbejdstøjmærke Mascot, som fik produceret på Rana Plaza, fabrikken i Bangladesh, der styrtede sammen for seks måneder siden, har nu besluttet at ”donere et sekscifret beløb til de skadelidte og efterladte.” Det skriver Mascot på virksomhedens hjemmeside.

Da Rana Plaza styrtede sammen i april, var den danske tøjvirksomhed angiveligt ikke klar over, at de havde fået produceret tøj på fabrikken.

LÆS OGSÅ: ”NGO: Danske Texman svigter Bangladesh-ofre”

”I det første stykke tid efter sammenstyrtningen vidste vi ikke hos Mascot, at vi tidligere havde købt varer, som var blevet produceret på Rana Plaza, da leverandøren af de købte varer havde et andet navn end bygningen,” skriver Mascot på hjemmesiden, hvor de videre forklarer:

”Vi placerede den sidste prøveordre i 2011, men da resultatet af denne – som de foregående – ikke var tilfredsstillende, ophørte samarbejdet.”

Efter sammenstyrtningen har ILO (International Labour Organization) været vært for to møder i Geneve om kompensation til de efterladte, hvor det begrænsede fremmøde af modevirksomheder blev kaldt ”chokerende” af arrangørerne.

LÆS OGSÅ: ”Bangladesh-arbejdere må fortsat vente på kompensation”

Mascot var imidlertid blandt deltagerne i møderne, hvor der blandt andet blev arbejdet på at etablere en fond til de efterladte og de overlevende.

”Etableringen af fonden er meget arbejds- og tidskrævende. I forbindelse med oprettelsen af fonden skal alle overlevende interviewes, og det samme gælder de omkomne personers efterladte. Til formålet er blandt andet udviklet iPad-applikationer mv., som skal holde styr på de mange data, herunder skadelidtes mén-grader mv. Formålet er at fordele midlerne så retfærdigt som muligt. Processen er i fuld gang og har været det i en periode,” skriver Mascot, som nu har valgt at donere det sekscifrede beløb, så snart fonden er oprettet.