Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Grønlandske sælfangere indgår samarbejde med Kopenhagen Fur

I et forsøg på at give de grønlandske sælfangere et skub i rigtig retning, har Great Greenland indgået samarbejde med Kopenhagen Fur, så der fremadrettet udbydes sælskind på de fem årlige auktioner.
I et forsøg på at give de grønlandske sælfangere et skub i rigtig retning, har Great Greenland indgået samarbejde med Kopenhagen Fur, så der fremadrettet udbydes sælskind på de fem årlige auktioner.

Kopenhagen Fur har indgået en ny samarbejdsaftale med Great Greenland. Det betyder, at Kopenhagen Fur fremadrettet vil sætte grønlandske sælskind til salg på koncernens fem årlige auktioner.

”De grønlandske sælfangere og deres brancheorganisation Great Greenland har vanskelige vilkår på det internationale skindmarked i øjeblikket. EU’s sælforbud, hvor de grønlandske fangere dog er undtaget og certificeret, og en fejlbaseret opfattelse af, hvordan sælfangsten foregår, har gjort det svært for grønlænderne at afsætte deres smukke sælskind,” lyder det i en meddelelse fra Kopenhagen Fur.

Sikrer de grønlandske fangere

Great Greenland blev etableret i midten af 1970’erne med støtte fra den grønlandske stat med det formål at sikre de grønlandske fangere en mere stabil indtægt. Great Greenland forpligtede sig til at opkøbe de skind, fangerne ikke selv kunne bruge til den almindelige husholdning.

Selskabet har nu over 45 indhandlere langs den grønlandske kyst. Great Greenland har i dag 40 ansatte og eget garveri og indfarvningsmaskiner.

Attraktive sælskind

Håbet er, at man med aftalen kan gøre sælskind mere attraktive til gavn for de grønlandske fangere. Foruden salg via auktionerne betyder samarbejdsaftalen også, at grønlandske sælskind fremadrettet indgår i Kopenhagen Furs markedsføringsaktiviteter, herunder arbejdet i pelsorganisationens innovationsafdeling Kopenhagen Studio, hvorfor der vil være sælskind på catwalken, når Kopenhagen Fur sædvanen tro åbner vintermodeugen i København til januar.

”Vi er meget stolte af samarbejdet med Great Greenland. Det er vores fælles målsætning at bringe de smukke og unikke sælskind tilbage, hvor de hører til, nemlig på toppen af den internationale modescene. Vi vil gøre alt for at leve op til den store tillid som Grønland og de grønlandske fangere viser os. Deres kamp er vores kamp – også på det politiske område,” lyder det i en pressemeddelelse fra Kopenhagen Furs direktør Torben Nielsen.

Glade fangere

Også i den grønlandske fangerforening KNAPK er der opbakning til aftalen:

”Den nye samarbejdsaftale vil give vore sælfangere enormt stort skub fremad som led i Kopenhagen Furs effektive promovering af de grønlandske sælskin fra Great Greenland,” lyder det i meddelelsen fra formand for KNAPK Henrik Sandgreen.