Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Udland

Benetton vil stoppe udledningen af farlige kemikalier

Det italienske modehus er den seneste store tøjvirksomhed, som er gået ind i kampen for at fjerne farlige kemikalier fra deres forsyningskæde inden 2020.
Det italienske modehus er den seneste store tøjvirksomhed, som er gået ind i kampen for at fjerne farlige kemikalier fra deres forsyningskæde inden 2020.

I 2011 underskrev en gruppe af større beklædnings- og fodtøjsmærker under på et initiativ om at hjælpe med at lede branchen mod et stop af udledningen af farlige kemikalier inden 2020.

Det seneste medlem af den såkaldte ZDHC-gruppe (Zero Discharge of Hazardous Chemicals/ Nul Udledning af Farlige Kemikalier, red.) er det italienske tøjmærke Benetton, skriver Eco

Som en del af ZDHC-initiativet udgav gruppen i november 2011 en fælles køreplan, som viser gruppens bestræbelser. The Joint Roadmap, som dokumentet hedder, indeholder specifikke tiltag og tidsfrister for at realisere gruppens fælles mål.

Som nogle af fokuspunkterne i ZDHCs køreplan, vil gruppen blandt andet fokusere på 11 specifikke kemikalier, som de vil prioritere at få fjernet fra deres produktion og resterende forsyningskæde, samt engagere mulige interessenter, således at flere kender til, og støtter initiativet.

Derudover vil gruppen forsøge at identificere eller udvikle produktionsværktøjer som forurener mindre og udvikle et screening-værktøj som kan være med til at screene yderligere for farlige kemikalier, og dermed gøre processen endnu bedre.

Som gennemgående vision for ZDHC-gruppen, ønsker de vedvarende og langtidsholdbare løsninger, og arbejder derfor ikke kun med at ændre produktionen lige nu, men for altid.

For at sikre gennemsigtighed i gruppens visioner og mål, skal hvert mærke løbende og offentligt rapportere om fremskridt i forhold til køreplanen.

Af andre store mærker, som også er med i  ZDHC-gruppen, kan nævnes både H&M, G-star Raw, Levi Strauss & Co., C&A, Adidas, New Balance, Nike og Puma.

Læs mere om projektet her.