Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Se Eva Kruses tale fra TEDxCopenhagen

Hvad er bæredygtig mode? Og hvordan kan forbrugerne være med til at gøre en forskel i en branche, som er en af verdens mest forurenende?
Hvad er bæredygtig mode? Og hvordan kan forbrugerne være med til at gøre en forskel i en branche, som er en af verdens mest forurenende?

I forrige uge blev den københavnske udgave af TEDTalks, TEDxCopenhagen, afholdt på Bremen Teatret i København. Som en af de første talere, gik Danish Fashion Institutes CEO Eva Kruse på scenen for at tale om bæredygtig mode.

”Modeindustrien er en af verdens mest forurenende industrier. Vandforbruget her overgår de fleste andre industrier. Fx bruger en simpel, billig t-shirt 2.000 liter vand i produktionen – måske kun for at holde et par måneder inden den bliver smidt ud,” fortalte Eva Kruse, og fortsatte:

”Bomuld er også den næstmest forurenende afgrøde efter korn, på grund af de mange pesticider”.

Chefen for Danish Fashion Institute fortalte på scenen, hvordan hun var blevet opdraget til skulle tænke over konsekvenserne af sine handlinger, og opfordrede således alle i salen til også at være med til at gøre en forskel.

Og selv om ansvaret i høj grad ligger hos modevirksomhederne og producenterne, så har forbrugerne også et ansvar, hvis vi skal komme nærmere en bæredygtig modebranche, lød det fra Eva Kruse.

TEDx-arrangementerne udspringer af de originale TEDTalks og er et lokalt, selvorganiserende arrangement, under de formelle TED-retningslinjer.

Se Eva Kruses TedxCopenhagen-tale her: