Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Prominente talere gæster Copenhagen Fashion Summit 2014

De første speakers til forårets topmøde om bæredygtig mode, Copenhagen Fashion Summit, er netop offentliggjort - og den danske hovedstad får blandt andet besøg fra Kering og Financial Times.
De første speakers til forårets topmøde om bæredygtig mode, Copenhagen Fashion Summit, er netop offentliggjort - og den danske hovedstad får blandt andet besøg fra Kering og Financial Times.

Fredag kunne Danish Fashion Institute og NICE – Nordic Initiative Clean and Ethical – løfte sløret for navnene på de første talere til Copenhagen Fashion Summit 2014.

De offentliggjorte navne tæller blandt andre HKH Kronprinsesse Mary, der er protektor for det bæredygtige topmøde, og som taler blandt andre Livia Firth, der har grundlagt initiativet The Green Carpet Challenge og desuden er kreativ chef for Eco Age.

Navnene blev fremlagt ved et storstilet event i den danske ambassadørs bolig i Paris fredag, hvor kendisser som fotograf Mario Testino og chefredaktører fra prominente internationale modemagasiner som Vogue, Vanity Fair, Elle og L’Officiel var blandt de nysgerrige gæster.

Copenhagen Fashion Summit afvikles til foråret for tredje gang, og det er en stolt adm. direktør fra Danish Fashion Institute, organisationen bag topmødet, der i en pressemeddelelse giver de første annoncerede talere følgende ord med på vejen:

“Disse fantastiske og indflydelsesrige kvinder vil hjælpe os med at sætte skub i forandringen gennem deres store engagement i fremtiden for den globale modeindustri.”

Foruden Livia Firth, er også Vanessa Friedman, moderedaktør på Financial Times, på talerstolen. Hun var også blandt talerne ved det første summit i 2009 og finder stadig emnet lige relevant, fordi alle deler ansvaret for at skabe en mere bæredygtig modebranche, siger hun:

“Det er simpelthen ikke nok at anerkende et problem; vi er alle ansvarlige for at finde en løsning. Det er det summit’en handler om, og det er derfor, jeg er begejstret over at være en del af den og indgå i fælleskabet om at finde konkrete og realistiske metoder, som kan forandre hele branchens tilgang.”

Også Marie-Claire Daveu fra luksusgruppen Kering, tidligere PPR, der blandt andre tæller Gucci, Saint Laurent Paris og Bottega Veneta, er blandt de bekræftede talere.

”Kering har været en del af de forrige udgaver af Copenhagen Fashion Summit, og vi er glade for at skulle deltage igen. Modeindustrien spiller en vigtig rolle i at sætte tempoet for bæredygtighed og har en evne til at påvirke på forbrugerniveau. Summit’en samler mange nøglepersoner fra modeindustrien, og jeg ser frem til at dele de løsninger, som Kering og vores brands har udviklet for at håndtere de bæredygtighedsudfordringer, vi står over for – både som koncern og som industri,” siger Marie-Claire Duveau.

Copenhagen Fashion Summit løber hvert andet år af stablen i København. Denne gang den 23.-24. april 2014 i Operaen på Holmen. Copenhagen Fashion Summit stiller skarpt på innovation og udfordringer inden for mode og CSR og blev i 2012 blandt andet besøgt af Rossella Ravagli, Head of Sustainability hos Gucci og Bruno Pieters, stifter og kreativ direktør for Honest Buy.