Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Skræddersy din efteruddannelse på KEA

Hvis du ønsker at efteruddanne dig målrettet inden for mode- og livsstilsbranchen, så giver KEA nu muligheden med en ny uddannelse.
Hvis du ønsker at efteruddanne dig målrettet inden for mode- og livsstilsbranchen, så giver KEA nu muligheden med en ny uddannelse.

En ny diplomuddannelse på KEA giver nu mulighed for efteruddannelse til de mange i mode- eller livsstilbranchen, som ønsker at udvikle sig og håndtere hverdagens udfordringer med nye redskaber. Uddannelsen ’Design & Business’ har opstart i januar 2014. Det skriver KEA i en pressemeddelelse.

Ann Hage Thomsen, Design & Concept Consultant, har deltaget i udviklingen af uddannelsen, og hun mener, at den opfylder et stort behov i branchen:

”Med diplom-modulerne i Design & Business kan man gå ind på alle niveauer i virksomhedens ’fødekæde’ og få opgraderet sine kompetencer. Som Design Manager skal man håndtere mange ting, som ikke var implementeret på min uddannelse, og når man har været 10-15 år i branchen, har meget forandret sig,” udtaler hun i en pressemeddelelse fra Københavns Erhvervsakademi.

Designernes vilkår har ændret sig

Ann Hage Thomsen ser uddannelsens strategiske fokus på flere af branchens udfordringer som en mulighed for at udvikle sig:
”At coache, lede og arbejde strategisk er kompetencer som en kreativ ikke nødvendigvis har. Det meste er learning by doing i denne branche, og derfor er det godt at få nogle konkrete redskaber, der kan spare tid og penge,” fortsætter hun.

Thomas Klausen, administrerende direktør for Dansk Mode & Textil, var en af aktørerne i udformningen af efteruddannelsen:

”Efteruddannelse er vigtigt for alle fag og brancher og ikke mindst for designbranchen. Designernes arbejdsmetoder og vilkår har ændret sig meget igennem de seneste år, og man kan ikke længere fokusere alene på æstetikken. I dag skal designere i lige så høj grad have en forretningsmæssig forståelse og kunne indgå i et tættere samarbejde på tværs i virksomhederne,” lyder det fra Thomas Klausen.

Uddannelsen er opbygget af moduler, som man kan sammensætte efter behov. Man kan således bygge en fuld diplomuddannelse eller tage enkeltmoduler, hvis man kun ønsker specifikke værktøjer. Diplomen kan tages sideløbende med jobbet.