Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Dansk tøjfirma i grøn verdenselite

Ud af et felt på over 500 virksomheder er tøjfirmaet Neutral blandt de ti nominerede til Sustania Award.
Ud af et felt på over 500 virksomheder er tøjfirmaet Neutral blandt de ti nominerede til Sustania Award.

Det danske tøjfirma Neutral er nomineret til titlen som verdens mest grønne virksomhed ved Mandag Morgens såkaldte Sustania Award.

Prisen uddeles til et projekt, der har et særligt stort potentiale for at fremme bæredygtighed globalt.

I alt har 500 projekterer fra 79 lande været med i udvælgelsesprocessen, hvoraf 10 projekter er nomineret, som repræsentant for hver deres felt: bygninger, fødevarer, transport, IT, uddannelse, energi, sundhed, byer, ressourcer og mode. Sidstnævnte repræsenteret ved danske Neutral.

Neutrals medstifter Christina Larsen udtaler:

”Det handler i bund og grund om at være okay. Det vil sige at behandle vores natur og andre mennesker med respekt. Derfor valgte vi at udvikle Neutral som et produkt, hvor kunderne kort sagt køber den ansvarlighed, der ligger i den måde, produktet er fremstillet på,” siger Christina Larsen til Erhvervsmagasinet CSR.

Den danske nominerede har gjort bæredygtig produktion til en grundsten i sin forretningsmodel. Neutral får produceret deres t-shirts, poloshirts og sweatshirts under en bred paraply af certificeringer – lige fra Fairtrade og GOTS til SA8000 og EU’s Eco Label.

Neutral har blandt andet leveret tøj til Volvo, Spotify, Malmö Kommune, det stockholmske KTH Universitet, Roskilde Festival og UNHCR.

Den endelige vinder af Sustania Award afsløres ved en ceremoni i København den 7. november.

Kilde: Erhvervsmagasinet CSR