Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Katvig vinder Miljøministeriets CSR-pris

Børnetøjsmærket Katvig modtog tirsdag aften Miljøministeriets CSR Environment-pris ved CSR Awards i Holstebro.
Børnetøjsmærket Katvig modtog tirsdag aften Miljøministeriets CSR Environment-pris ved CSR Awards i Holstebro.

Børnetøjsmærket Katvig har udviklet en leasingmodel, som fra næste år skal gøre det muligt for forældre at lease børnetøj i stedet for at købe nyt. Når barnet er vokset ud af tøjet, bliver det blot udskiftet med en ny størrelse.

Det koncept udløste tirsdag aften Miljøministeriets CSR Environment-pris ved CSR Awards 2013 i Holstebro.

”Alle forældre til mindre børn ved, at tøjet ikke når at blive slidt, før børnene er vokset ud af det. At man nu kan leje tøjet i stedet for at købe det, kommer til at spare os alle for en masse ressourcer,” siger miljøminister Ida Auken (SF) i en pressemeddelelse og uddyber:

”Tøjbranchen er en af de mest forurenende industrier i verden, og der er brug for, at vi genbruger tekstiler og bliver bedre til at udnytte tøjets levetid. Katvig Leasing går foran med et godt eksempel på en ny forretningsmodel, der forhåbentlig kan inspirere flere i branchen til at se fordelene i genbrug,” siger ministeren.

CSR Awards er en del af regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar 2012-2015 ’Ansvarlig Vækst’. De virksomheder, som har arbejdet målrettet med nye, ambitiøse tiltag inden for innovation, produktivitet, socialt ansvar, bæredygtighed og menneskerettigheder – kort og godt “Corporate Social Responsibility” (CSR) – blev hyldet i Holstebro i går og i forgårs.

Katvig var nomineret til prisen sammen med Aarhus Vand og AVV I/S – nulskrald og blev valgt som vinder af en jury bestående af fagfolk fra både det offentlige og det private. Prisen blev overrakt af transportminister Pia Olsen Dyhr.

Med prisen følger, foruden hæder og anerkendelse, en såkaldt CæSaR-statuette.