Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Ny undersøgelse: Danske iværksættere skaber job

En undersøgelse blandt godt 460 danske iværksættere peger på, at vækstlaget er optimistisk. En tredjedel forventer at ansætte flere medarbejdere allerede i løbet af det næste halve år.
En undersøgelse blandt godt 460 danske iværksættere peger på, at vækstlaget er optimistisk. En tredjedel forventer at ansætte flere medarbejdere allerede i løbet af det næste halve år.

I en ny undersøgelse foretaget blandt danske iværksættere angiver 33 pct., at de forventer at ansætte nye medarbejdere inden for det næste halve år, mens færre end to procent regner med at fyre. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunikationsbureauet Kaster.

I undersøgelsen, der er foretaget af Dansk Iværksætterforening i samarbejde med messen Iværk&Vækst, der løb af stablen i København fredag, angiver en tredjedel af de i alt 460 iværksættere, at de forventer at ansætte nye medarbejdere, og den optimisme skal ses i lyset af, at mange iværksættere har svært ved at skaffe finansiering til deres aktiviteter.

“Iværksættere har ofte evnen til at se det positive og bevare håbet, selv om problemerne tårner sig op. Vækstvirksomheder står for halvdelen af jobskabelsen i Danmark, så dem har vi hårdt brug for, hvis naboen skal have et arbejde i fremtiden,” siger formand for Dansk Iværksætterforening Christian Walther, der opfordrer til en mere proaktiv tilgang til iværksætteri fra politisk side, i meddelelsen.

Samme opfordring lyder fra Eva Vedel, der er arrangør af iværksættermessen i Øksnehallen:

“Det er bemærkelsesværdigt, at der ikke er mere fokus på iværksætteri, når man oplever, hvilken skaberkraft og drive de mindre virksomheder besidder. Målet med Iværk&Vækst er netop at få fyret op under de nye virksomheder, så de kan bidrage til at skabe vækst og holde gang i hjulene. Derfor er vi glade for, at så mange iværksættere besøgte årets messe,” siger hun.

Mere end 4.500 gæster lagde i år vejen forbi messen.