Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Fagre nye verden: Her er de vigtigste mode-apps lige nu

Savner du et samlet overblik over lagersalg, bæredygtige materialer eller styles og kollektioner fra yndlingsdesignere? FashionForum har undersøgt markedet for nye modebranche-relaterede apps og hjemmesider.
Savner du et samlet overblik over lagersalg, bæredygtige materialer eller styles og kollektioner fra yndlingsdesignere? FashionForum har undersøgt markedet for nye modebranche-relaterede apps og hjemmesider.

Der er masser af mode-applikationer derude både til private og professionelle. FashionForum har kigget på en række af de nyeste, som blandt andet gør det nemmere for virksomheder at finde rundt i junglen af bæredygtige materialer eller oplyse om dit næste lagersalg.

Nike Making

Sportstøjsgiganten Nike har lanceret en mobil-app, som skal hjælpe designere med at forstå de miljømæssige konsekvenser, som deres valg af materialer fører med sig.

Nike Making deler ud af koncernens erfaringer på materiale- og miljøområdet og rummer en oversigt over de 22 mest anvendte materialer – fra bomuld og dun til modal og polyester. På den måde kan designerne holde materialerne op mod hinanden og have det bæredygtige og miljømæssige aspekt med i overvejelserne, når der skal vælges materialer.

”Designerne er fundamentet for det hele. Hvis vi kan uddanne dem til at træffe bedre materialevalg, kan de blive forandrings-ambassadører for hele industrien,” siger Hannah Jones, som er vicedirektør for bæredygtig forretning og innovation hos Nike, til The Guardian. 

Nikes Making app kan gratis downloades i App Store.

Fleafinder

Få spredt ordet om dit lagersalg til shoppelystne brugere over hele landet.

’’Køb og salg via loppemarkeder er et fænomen, der stadig stormer frem, og jeg synes der manglede en app, som kunne lokalisere loppemarkeder, kræmmermarkeder og outlets ved hjælp af en indbygget GPS funktion,’’ forklarer stifter Christina Mainz i en pressemeddelelse.

Fleafinder-konceptet består af to hovedfunktioner. Det ene er for privatpersonen, som ønsker oplysning om loppemarkeder og lagersalg. Den anden funktion er for privatpersoner eller virksomheder, som ønsker at afholde og oplyse om eget lagersalg eller loppemarked. Dette gøres via hjemmesiden www.fleafinder.dk, hvorefter eventet overføres til app’ens oversigt.

Fleafinder kan gratis downloades i App Store.

Wantr

Wantr er et virtuelt værktøj, der automatisk samler alle brugernes foretrukne brands, så man har et lettilgængeligt overblik over nye styles.

Wantr samler produktopdateringer fra alle de butikker, som man har valgt at holde øje med. Man kan vælge fra og til og modtager kun opdateringer fra de mærker og designere, som man følger.

www.wantr.com blev lanceret i foråret 2013 og er stadig i beta-version.

Rebeloid

Hjemmesiden www.rebeloid.dk fungerer både som en blog og en webshop. Den samler de fysiske mærkevare-butikker og webshops og kombinerer blogging og webshopping. Hjemmesiden bliver løbende opdateret med de nyeste outfits, som de fysiske butikkerne og webshops har i hus – alle med henvisninger til hvert stykke tøj.

Rebeloid er altså et bindeled mellem forbrugeren og butikkerne og giver et samlet overblik over, hvad butikkerne hver især har liggende på hylderne.