Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

Bestseller-chef køber 10 pct. af Zalando

Bestsellers topchef køber sig ind i den tyske online-gigant Zalando, der i fjor omsatte for mere end 8,5 mia. euro.
Bestsellers topchef køber sig ind i den tyske online-gigant Zalando, der i fjor omsatte for mere end 8,5 mia. euro.

Bestseller satser videre på online-kæmperne. Således har direktør Anders Holch Povlsen, der også ejer godt en fjerdedel af britiske ASOS.com, netop overtaget 10 pct. af den oprindeligt tyske webshop Zalando.

”Bestseller og Zalando har arbejdet sammen i flere år med stor succes. Anders Holch Povlsen (adm. direktør i Bestseller, red.) har fulgt Zalandos udvikling tæt og kender vores styrker,” forklarer David Schneider, der er medstifter og adm. direktør i Zalando.

”Det er fantastisk for os at indgå partnerskab med en så erfaren fashion-entrepreneur,” tilføjer han i en pressemeddelelse fra Zalando.

Anders Holch Povlsen har overtaget aktierne fra en række mindre aktionærer, der har været med fra begyndelsen.

”Det er et vigtigt skridt i vores strategiske udvikling af vores aktieholder-struktur. Anders Holch Povlsen er en stærk og langsigtet aktionær, og sammen ønsker vi at designer fremtidens mode-webhandel,” siger Rubin Ritter, den anden af Zalandos adm. direktører.

Zalando blev grundlagt i 2008 og er vækstet massivt siden da. I 2012 omsatte virksomheden for 1,15 mia. euro (godt 8,5 mia. kr.) og gik i nul i kernemarkederne Tyskland, Østrig og Schweiz. Alene i første kvartal i år har Zalando, der også findes i en .dk-udgave, omsat for 372 mio. euro (ca. 2,7 mia. kr.), hvilket svarer til 74 pct. større salg i sammenligning med samme periode i 2012.

I fjor besøgte mere end 15 mio. kunder Zalando, der efter Bestseller-opkøbet består af følgende ejerkreds:

  • Investment AB Kinnevik: 37 pct.
  • European Founders Fund: 18 pct.
  • Anders Holch Povlsen: 10 pct.
  • DST Global: 9 pct.
  • Holtzbrinck Ventures: 8 pct.
  • Tengelmann Ventures: 6 pct.
  • Andre: 12 pct.