Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Modeuge, Udland

Roser til københavnsk modeuge i Financial Times

Moderedaktør Vanessa Friedman fra Financial Times roser på sin blog den københavnske modeuge for især arrangementets bæredygtige profil.
Moderedaktør Vanessa Friedman fra Financial Times roser på sin blog den københavnske modeuge for især arrangementets bæredygtige profil.

COPENHAGEN FASHION WEEK SS14. Financial Times hylder Copenhagen Fashion Week og Danish Fashion Institute for bæredygtige initiativer i forbindelse med modeugen, og kalder den i samme åndedrag for “verdens mest grønne modeuge”.

Vanessa Friedman, der er moderedaktør på Financial Times, skriver:

”[Copenhagen Fashion Week] er den grønneste modeuge, der findes. Jeg ved, at London Fashion Week har en sektion af deres arrangement med navnet Estethica, som viser økodesign, og Stella McCartney viser i Paris og så videre, men så vidt jeg ved, har ingen anden modeuge end den københavnske lagt så mange grønne æg i én kurv.”

Hun forklarer, at initiativerne kommer i forlængelse af Danish Fashion Institutes store fokus på bæredygtighed og CSR, særligt i forbindelse med Copenhagen Fashion Summit, som finder sted i Operaen i København hvert andet år, næste gang i maj 2014.

“Alt er et resultat af deres beslutning om at huse Copenhagen Fashion Summit, som har fokuseret på bæredygtighed siden 2009 (alle kort på bordet: jeg fremlagde ved det event). Det er blevet et tilbagevendende event hvert andet år, blandt andet fordi de skandinaviske lande besluttede – meget bevidst – at de skulle skillesig ud ved at tage føringen på de miljømæssige spørgsmål.”

Læs hele artiklen her.