COPENHAGEN FASHION WEEK SS14. Financial Times hylder Copenhagen Fashion Week og Danish Fashion Institute for bæredygtige initiativer i forbindelse med modeugen, og kalder den i samme åndedrag for “verdens mest grønne modeuge”.

Vanessa Friedman, der er moderedaktør på Financial Times, skriver:

”[Copenhagen Fashion Week] er den grønneste modeuge, der findes. Jeg ved, at London Fashion Week har en sektion af deres arrangement med navnet Estethica, som viser økodesign, og Stella McCartney viser i Paris og så videre, men så vidt jeg ved, har ingen anden modeuge end den københavnske lagt så mange grønne æg i én kurv.”

Hun forklarer, at initiativerne kommer i forlængelse af Danish Fashion Institutes store fokus på bæredygtighed og CSR, særligt i forbindelse med Copenhagen Fashion Summit, som finder sted i Operaen i København hvert andet år, næste gang i maj 2014.

“Alt er et resultat af deres beslutning om at huse Copenhagen Fashion Summit, som har fokuseret på bæredygtighed siden 2009 (alle kort på bordet: jeg fremlagde ved det event). Det er blevet et tilbagevendende event hvert andet år, blandt andet fordi de skandinaviske lande besluttede – meget bevidst – at de skulle skillesig ud ved at tage føringen på de miljømæssige spørgsmål.”

Læs hele artiklen her.