Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Det nye kuld: Tine Winther Rysgaard

Future of Fashion: Mød de dimitterende designere fra Kunstakademiets Designskole, Designskolen Kolding og TEKO på FashionForum i hele juli. Og se videoerne fra showet.
Future of Fashion: Mød de dimitterende designere fra Kunstakademiets Designskole, Designskolen Kolding og TEKO på FashionForum i hele juli. Og se videoerne fra showet.

Et sammensurium af stemninger, tøjet, modellerne og musikken ved de store modeoshows har altid tiltalt og pirret Tine Winther. Som designer ved Kunstakademiets Designskole, føler hun sig draget af at udvikle, skabe og formidle ideer til ideelle designløsninger, og hun evner til fulde at udtrykke sig gennem modekunsten. Netop kunst er omdrejningspunkt for hendes kollektion og generelle designæstetik. Her føler hun sig inspireret af udtryk og de umiddelbare materialer i kunsten.

”Jeg oplever ofte at blive inspireret af materialitet i et kunstværk, foto eller i ord. Materialer og kontraster i disse har altid vækket noget i mig.”

Æstetikken i Tines imponerende kollektion bundfælles i hendes minimalistiske tilgang og opfattelseaf, hvad smukt formsprog skal fortælle. Det er vigtigt for hende at fortælle en historie i et rent og skandinavisk look, hvor der lægges arbejde og energi i materialets bearbejdelse, men samtidig har en skarp identitet, og skiller sig ud.

LÆS OGSÅ: Det nye kuld: Tilde Bay Kristoffersen

Selvom hun lægger vægt på sidstnævnte elementer, er det vigtigt for Tine, at hun får markeret sin kvalitetsbevidsthed som designer, og formår at sætte sig udover trends. Tine kan designe beklædning som er langtidsholdbart.

”Jeg ser det som et middel til at udtrykke mine ideer omkring æstetik og stil.”

Med et solidt designDNA og en klar forestilling af hvem hun er som designer, ser Tine Winther sig som en ny medspiller i modebranchen, hvor hun kan komme til udtryk med sine kvalitetsrige projekter og sine skarpe kollektioner med kunstneriske undertoner.

Dimittendshow 2013: Tine Winther Rysgaard, KADK:

Kontakt Tine Winther Rysgaard her:
tinewr@gmail.com