Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Overblik over modeugen

Her kan du få en helt praktisk indføring i modeugens myriade af shows, messer, events og showrooms.
Her kan du få en helt praktisk indføring i modeugens myriade af shows, messer, events og showrooms.

COPENHAGEN FASHION WEEK SS14. Hvor længe holder messerne åbent under modeugen? Hvilke arrangementer og events bliver afholdt omkring i byen? Og hvor og hvornår er der shows?

FashionForum har lavet en komprimeret guide til den københavnske modeuge.

ON/OFF showkalender

Showkalenderen er som noget nyt blevet opdelt i ON- og OFF schedule efter ønsket om at skabe et mindre tætpakket og mere professionelt program. Fra onsdag til fredag bliver der i alt afholdt 22 shows i ON schedule, mens OFF schedule består af 10 shows, der præsenterer nichebrands, børnemode og smykker.

Modeugens åbningsshow i ON schedule finder sted på Københavns Rådhus onsdag kl. 14.00, hvor Asger Juel Larsen åbner festen, mens Wali Mohammed Barrech lukker ON schedule fredag aften kl. 20.00 med sit show på Carlsberg.

I OFF schedule åbner Margrethe-Skolen med deres show på Københavns Rådhus onsdag kl. 10.00, mens Bibi Chemnitz lukker med sit show samme sted fredag aften kl. 20.30.

NB: Alle shows kræver invitation.

3 messer – 1.800 brands

Ligesom under tidligere modeuger er der messer i CIFF (Bella Center), Vision (Lokomotivværkstedet) og Gallery (Forum). Alle tre messer slår dørene op første gang torsdag morgen og mens Gallery og Vision lukker lørdag eftermiddag, så holder CIFF og CIFF Kids også åbent om søndagen:

CIFF & CIFF Kids: Torsdag-lørdag: 9.00-18.00, søndag: 9.00-17.00. Se mere på ciff.dk.

Vision: Torsdag-fredag: 9.00-18.00, lørdag: 9.00-17.00. Se mere på cphvision.dk.

Gallery: Torsdag-fredag: 9.00-18.00, lørdag: 9.00-17.00. Se mere på gallery.dk.

Sammenlagt vil omkring 1.800 brands være repræsenteret på de tre messer. Vision-messen huser ca. 350 brands og på Gallery er ca. 300 brands på plads. CIFF og CIFF Kids (inklusiv showrooms i Bella Center) huser i alt ca. 1.150 brands.

Alle messerne er business to business og er således kun åbne for branchefolk og presse. Der er gratis adgang til alle messerne for pressen og branchefolk, såfremt man forudregistrerer sig til én af messerne inden på onsdag (7. august). Under messedagene kører der gratis shuttlebusser mellem messerne og Rådhuspladsen.

Showrooms

En række brands har valgt at fremvise deres kollektioner i showrooms rundt omkring i hovedstaden. Det gælder fx Sand, Wood Wood, Aiayu, David Andersen og Ganni, m.fl. Du kan finde en liste over de forskellige showrooms på Copenhagen Fashion Weeks hjemmeside.

NB: alle besøg i disse showrooms kræver forudgående aftale.

Fashion for folket

Sideløbende med alle de shows, messer og events, der kræver invitation står Copenhagen Fashion Festival for en stribe arrangementer i hovedstaden, som har det til fælles, at de er åbne for alle. Der er blandt andet shopping- og stylingevents, konkurrencer, stiletløb, fester og meget mere. De første arrangementer på programmet finder allerede sted i morgen og de sidste er lørdag. Se hele programmet på copenhagenfashionfestival.com.

Værd at vide for pressen

Den officielle åbningspressekonference bliver afholdt på Københavns Rådhus onsdag kl 13.00 og kræver tilmelding på rsvp@copenhagenfashionweek.com.

Der er gratis bustransport for pressen mellem alle shows (både ON og OFF schedule). Du kan få et VIP-kort til bussen, når du fremviser visitkort og ID til purseren første gang, du stiger på. Pressebussen kører hver morgen fra Rådhuspladsen 30 min. før første show på programmet. Hvis man vil hoppe på bussen i løbet af dagen, kan man altid finde bussen på adressen for det senest afviklede show. Herfra kører bussen 30 min. efter showets start.

NB: VIP-kortet til pressebussen giver ikke adgang til shows.

Umiddelbart efter hvert show bliver der lagt billed- og videomateriale online til pressebrug på Copenhagen Fashion Weeks hjemmeside (for at få adgang til materialet, skal du registrere dig på sitet).