Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Det nye kuld: Tilde Bay Kristoffersen

Future of Fashion: Mød de dimitterende designere fra Kunstakademiets Designskole, Designskolen Kolding og TEKO på FashionForum i hele juli. Og se videoerne fra showet.
Future of Fashion: Mød de dimitterende designere fra Kunstakademiets Designskole, Designskolen Kolding og TEKO på FashionForum i hele juli. Og se videoerne fra showet.

Med et fortællende og eventyrligt sanseindtryk, inviteres man ind i Tildes designunivers når de smukke kreationer præsenteres.Tilde har altid været fascineret af de fortællinger, som kroppen kan fortælle, med tekstiler og design.

Hun betoner sin fascination ved Haute Couture som sin største inspiration, hvor man som oftest skal forstå tøjet i flere niveauer. Der er en bevidsthed omkring hendes design, og de sanseindtryk publikum sidder tilbage med er dem, som Tilde ihærdigt forsøger at indfange, bearbejde og formidle i sin kollektion.

”Man skal kunne stille spørgsmål for større forståelse. Hvad er det stemningsbærende? Hvordan er det lavet? Og hvilke følelser får man i mødet med beklædningen?”

LÆS OGSÅ: Det nye kuld: Suzan Woodcock

Hun forstår at skabe en stemning, og hun ynder at tage afsæt i ord som melankoli, femininitet, voldsom natur, dyster, poesi og magi. Selvom disse ord læner sig op ad avantgardistiske visualiseringer, evner Tilde at arbejde med alt fra kommercielt stangtøj til kunstneriske kostumer.

”Jeg ønsker at arbejde konceptuelt, dykke ned i universer, analysere dem, skitsere, for der efter at skabe.”

Med en klar vision om hvem hun er som designer, formår Tilde Bay Kristoffersen at agere alsidigt og dristigt. Tilde skaber smukke udtryk og hun fortæller imponerende historier på catwalken.

Dimittendshow 2013: Tilde Bay Kristoffersen, KADK:

Kontakt Tilde Bay Kristoffersen her:
tildebay@gmail.com